Ilkokul Ögrencilerine Oyunlu Hemzemin Geçidi Egitimi

Karabük’te ilkokul ögrencilerine Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari (TCDD) tarafindan hemzemin geçidi hakkinda farkindalik olusturmak amaciyla bilgilendirme yapildi.

Ilkokul Ögrencilerine Oyunlu Hemzemin Geçidi Egitimi
Karabük Cevizkent TOKI Ilkokulu’nda ögrencilere hemzemin geçidinin önemi ile ilgili sarkilarla ve oyunlu uygulamalarla egitim verildi.

Bilgilendirme etkinligi öncesi konusma yapan TCDD Egitim Dairesi Baskan Yardimcisi Fevzi Sivaci hemzeminlerle ilgili olarak, “Ülkemizde yasanan kaza ve demiryolu olaylarinin büyük bir bölümü ne yazik ki insan hatasindan kaynaklaniyor. Özellikle kara yolu ve demiryolunun kesistigi hemzemin geçitlerde kurallara uymayan araç sürücüleri ve yayalar kazalara neden olabiliyor. Demiryolu yakinlarinda yer alan egitim kurumlarinda egitim gören ögrenci ve velilerini karistigi kaza sayisi ne yazik ki artiyor. Ülkemiz genelinde hemzemin geçitlerin güvenli kullanimi konusunda farkindaligin artirilmasi amaciyla okullarda etkinlik düzenliyoruz” dedi.

Etkinlikte yere olusturulan demir yolu ve karayolu görselinde bazi ögrenciler yüzleri tren bazilari ise otomobil maskesi takarak hemzemin geçitinin önemini gösteren çalisma yapti.

Etkinlige TCDD 2.Bölge Müdürü Mahmut Civan, TCDD Egitim Dairesi Baskan Yardimcisi Fevzi Sivaci, EKAY Servis Müdürü Dursun Dündar, Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Etkinligin sonunda ögrencilere kitapçik ve kuru boya setinden olusan hediye seti verildi.

Kaynak: İHA