Husiler, Israil'i Füze Ve IHA'larla Hedef Aldiklarini Dogruladi

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Sarea, Kizildeniz üzerinden Israil’e çok sayida füze ve IHA ile saldirilar düzenlediklerini açikladi.

Israil Savunma Kuvvetleri’nin (IDF), Kizildeniz’de Israil topraklarina ateslenen bir füzenin imha edildigini duyurmasinin ardindan Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Sarea, Kizildeniz üzerinden Israil’e çok sayida füze ve IHA ile saldirilar düzenlediklerini açikladi.

Sarea, Kizildeniz’de imha edilen füzenin Israil’i hedef alan üçüncü operasyon oldugunu ve devaminin gelecegini belirterek, Husi güçlerinin Israil’in Filistin’e yönelik saldirganligi sona erene kadar özel operasyonlar yürütmeye devam edecegini vurguladi.

ABD Donanmasi daha önce Kizildeniz’de füze ve IHA imha etmisti

ABD Savunma Bakanligi Basin Sözcüsü Tuggeneral Pat Ryder 19 Ekim’de yaptigi açiklamada, Kizildeniz’de konuslu ABD Donanmasina ait USS Carney destroyerinin Yemen’den firlatilan 3 füzeyi ve yaklasik 8 insansiz hava aracini vurdugunu belirtmis, “Bu füzelerin ve insansiz hava araçlarinin neyi hedefledigini kesin olarak söyleyemeyiz ancak bunlar Yemen’den Kizildeniz boyunca kuzeye dogru potansiyel olarak Israil’deki hedeflere dogru firlatildi” demisti.
Kaynak: İHA