Feminist Gruplardan BM Ofisi Önünde Israil Protestosu

Filistin’e bagli Bati Seria’nin güneyindeki El Halil kentindeki yasayan kadinlar, Birlesmis Milletler ofisi önünde düzenledikleri Israil karsiti protestoda, uluslararasi toplumun Filistinli kadinlari ve çocuklari korumaya yönelik sorumluluklarini yerine getirmelerini istedi.

Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilari devam ederken Israil karsiti protestolar da sürüyor. Bati Seria’nin El Halil kentinde yasanan kadinlar ve feminist gruplarin üyeleri, Israil’i protesto etmek için kentte bulunan Birlesmis Milletler ofisi önünde toplandi. Göstericiler, Gazze Seridi’ndeki isgal saldirisini kinayan sloganlar atti. Feminist gruplar, Israil ordusunun Gazze Seridi’ndeki evleri ve sivilleri hedef almasi sonucu pankartlarda sehit olan Filistinli çocuk ve kadinlarin fotograflarini tasidi. Birlesmis Milletler ofisi önünde çocuklarin korunmasini talep eden Filistinli kadinlar, uluslararasi toplumu Israil isgaline karsi acil ve ciddi adimlar atmasi çagrisinda bulundu.

“Gazze’deki kadin ve çocuklarin sogukkanlilikla öldürüldügünü görüyoruz”

El Halil Valiligi Kadin ve Çocuk Dairesi Müdürü Iman Ebu Rayyan, Israil isgalinin Gazze Seridi’nde kadin ve çocuklara yönelik katliamlarinin durdurulmasi gerektigine dikkat çekti.

Ebu Rayyan, “Gazze’deki kadin ve çocuklarin sogukkanlilikla öldürüldügünü görüyoruz” dedi.

Abu Rayyan, kadinlara yönelik çalismalar yapan kurumlarin, Israil’in Gazze Seridi’ndeki Filistinli kadinlara yönelik saldirilarini durdurulmasini her zamankinden daha fazla istedigini belirtti.

Feminist aktivist Sanaa Al-Sharif, “Özgür dünyaya, Israil ordusunun, Filistinli kadinlara yönelik katliamlarini durdurmak için müdahale etme” çagrisinda bulundu. Aktivist Maryam Nassar, Gazze Seridi’nde kadinlarin maruz kaldigi siddetin Israil’in katliamlari nedeniyle arttigini belirterek, kadinlara ve çocuklara yönelik saldirilarin durdurulmasi için her türlü uluslararasi toplumun ve kurumlarin müdahalede bulunmasi gerektigini söyledi.

Kaynak: İHA