Edremit Belediyesi'nin Zeytinyaglarini Balikesir Üniversitesi Üretecek

Balikesir’in Edremit Belediyesi, kendi bahçelerinden hasat edilen zeytinleri Balikesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu Zeytincilik ve Zeytin Isleme Teknolojisi Bölümü’ne ait tesiste sikarak zeytinyagi elde edecek.

Edremit Belediyesi'nin Zeytinyaglarini Balikesir Üniversitesi Üretecek
Balikesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Ogurlu ve Belediye Baskani Selman Hasan Arslan, okulda gerçeklestirilen törenle is birligi protokolünü imzaladi. Imza töreninin sonrasinda üniversitenin zeytinyagi sikim tesisi katilimcilar tarafindan gezildi.

Imza töreni sonrasinda belediyeye ait ilk zeytinlerin sikimi gerçeklestirildi.

Üniversitede elde edilen zeytinyagindan tadim yapildi.

Balikesir Üniversitesi Rektörü Ugurlu, “Ögrencilerimiz teoriyi burada ögreniyorlar. Buradaki küçük çapli da olsa tesislerimizde uygulamayi görüyorlar zeytincilikle ilgili. Bölge için zeytinciligi ne kadar degerli oldugunu hepimiz biliyoruz. Zeytincik Arastirma Enstitümüz ve Edremit Meslek Yüksek Okulumuz buraya artik eskisinden daha fazla deger vererek. Durumun ciddiyetinin farkindayiz dünya çapinda zeytinciligin geldigi noktanin farkindayiz. Bu konuda bizim ögrencilerimize egitim anlaminda da çok degerli olan bir destegi hammadde destegini karsilikli protokol çerçevesinde Edremit Belediyemizden karsilamis olacagiz.” dedi.

Belediye Baskani Arslan ise “Zeytincilik ve arastirma enstitümüz var burada. Zeytincilik ve zeytinyagi konusunda egitim veren bir kurumumuz dolayisi bunun pratigine ihtiyaç var. Her zaman ögrencilerin egitiminde pratige ihtiyaç var. Bu yilda oldukça hammadde sikintisi çekiyor üniversitemiz, biz de bu konuda bu sikintiyi gidermek adina hammaddeyi temin etmek, onlarda bunu islemek hem ögrencilerle birlikte pratigini uygulamak ve egitimini vermek amaciyla böyle bir isbirligi protokolü imzaladik. Son derece hijyenik son derece teknolojik mükemmel akilci bilimsel bir üretim gerçeklesiyor. Belli bir miktarda belediyemizin kendi zeytinliklerinden ürettigimiz zeytinlerden yag elde etmemizi ve dolayisiyla bunlari dinlendirip sonra filtreleyip paketlenmesini saglayacaklar. Bu isbirligin çok güzel bir isbirligi oldugunu düsünüyorum hayirli ugurlu olsun.”dedi.

Kaynak: İHA