'Cumhuriyetimizin Ilk Yüzyili Bilgi Söleni' Toplantisi Yapildi

Cumhuriyetin ve Eskisehir Türk Ocagi’nin 100’üncü kurulus yil dönümü münasebetiyle ’Cumhuriyetimizin Ilk Yüzyili Bilgi Söleni’ isimli bir program gerçeklestirildi.

'Cumhuriyetimizin Ilk Yüzyili Bilgi Söleni' Toplantisi Yapildi
Düzenlenen programa Türk Ocaklari Genel Baskani Prof. Dr. Mehmet Öz, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Seyfi Yildirim, Istanbul Üniversitesi’nden Cezmi Eraslan ve Eskisehir Osmangazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fahri Yetim’in konusmaci olarak katildi.

’Cumhuriyetimizin Ilk Yüzyili Bilgi Söleni’ programi Yunus Emre Kültür Sarayi’nda yapildi. Dinleyicilerin ilgiyle takip ettigi toplantida konusmacilar özetle ’Cumhuriyete nasil gelindi, tarihi gelisimi’, ’Cumhuriyetin kazanimlari’ ve ’Cumhuriyet ile ilgili kavramlar ve neleri yapabildik, yapamadik’ konularindan bahsetti. Konusmalar sonucunda özetle, ’Cumhuriyet, devlet baskaninin seçimle belirlendigi bir hükümet biçimi oldugu gibi milli egemenlik ilkesini en iyi yasatan sistem olarak da kabul görmektedir’ tespiti yapildi. Soru ve cevaplardan sonra Ocak Baskani Prof. Dr. Nedim Ünal, tesekkür konusmasi yaparak katilimcilara Sükran Berat’larini takdim etti.
Kaynak: İHA