'Bizim Elimiz Sadece Armut Toplamaya Kalkar'

Bursa’da armut hasadina katilan kiz sporcular, ’Gürsu’da eller sadece armut toplamak için kalkar, kadina el kalkmaz’ mesajiyla dikkat çekti.

'Bizim Elimiz Sadece Armut Toplamaya Kalkar'
Türkiye’nin en büyük deveci armudu üreticisi Bursa’nin Gürsu ilçesinde, agirligi bir kilograma yaklasan armut hasadi, kadina siddete karsi olusturulan sosyal farkindalik çalismasi ile basladi.

Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik ile birlikte bu anlamli ve dikkat çeken projeye katilan farkli branslarda dereceye giren basarili kiz sporcular, ’kadina siddete hayir’ dedi.

Dünya Kiz Çocuklari Günü’nde kiz çocuklariyla Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i ziyaret ederek Gürsu’nun sembolü armudu ve sosyal farkindalik mesajini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne tasiyan Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, Gürsu’nun sampiyon kizlariyla tarlaya girdi, armut topladi.

’Gürsu’da eller sadece armut toplamak için kalkar, kadina el kalkmaz’ diyen Baskan Isik, kiz sporculara destekleri için tesekkür etti. Anlamli sosyal farkindalik projesinin her yil hasat zamaninda Türkiye’ye yayildigini belirten Mustafa Isik, "Türkiye’nin kanayan sorunlarindan biri olan kadina siddeti sona erdirmek için herkes elinden geleni yapmali. Kadina karsi siddete en önemli farkindalik kiz çocuklarimizi, gelecegin kadinlarini bilinçlendirmekten geçiyor. Bizler degerli sporcu kizlarimizla sesimizi duyurmaya çalistik. Kocaman yürekli kizlarimiza tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Bu anlamli çalismanin parçasi olmaktan dolayi yasadiklari mutlulugu paylasan Gürsu’nun sampiyon sporcu kizlari ise, "Bizim elimiz sadece armut toplamaya ve madalya toplamaya kalkar. Türkiye’nin en sporcu ilçesinde, siddete önce biz karsiyiz. Baskanimizin bu anlamli projesinde biz de variz" dedi.

Farkli branslarda madalya alan, derece alan lisansli kiz çocuklari ve genç kizlar etkinligin sonunda Baskan Isik ile anlamli bir poz da verdi.
Kaynak: İHA