Aras EDAS Ile Milli Egitim Müdürlügü Arasinda Isbirligi Protokolü Imzalandi

Il Milli Egitim Müdürlügü ile Aras Elektrik arasinda ‘Egitim Isbirligi Protokolü’ imzalandi.

Aras EDAS Ile Milli Egitim Müdürlügü Arasinda Isbirligi Protokolü Imzalandi
Mesleki Egitim-Ögretim iliskisini güçlendirmek amaciyla Valilik Toplanti Salonu’nda Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Il Milli Egitim Müdürü Yakup Yildiz, Aras EDAS Genel Müdürü Fikret Akbas’in katilimiyla bir protokol imzalandi.

Protokol çerçevesinde; Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan belirlenen Mesleki Egitim Merkezlerinde Yüksek Gerilim Sistemleri; Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde ise; Elektrik Tesisatlari ve Dagitimi (Elektrik Tesisat ve Pano Montörlügü) ve Endüstriyel Bakim-Onarim Alaninda ögrenci kontenjani olusturulmasi ve basarili ögrencilerin sektöre kazandirilmasi hedefleniyor.

Yüksek Gerilim Sistemleri, Elektrik Tesisatlari ve Dagitimi (Elektrik Tesisat ve Pano Montörlügü) ve Endüstriyel Bakim-Onarim alanlarinda mezun ögrenciler, sirket bünyesinde teknik egitim sonrasi, yazili sinavdan basarili olduklari takdirde, sirket tarafindan ihtiyaca göre belirlenen pozisyonlarda isbasi yapacak.

Imzalanan protokolün hayirli olmasi dileginde bulunan Vali Çiftçi, bu sayede gençlerin istihdam edilecegini, sektörün ihtiyacinin da nitelikli isgücüyle karsilanmis olacagini ifade etti.

Kaynak: İHA