Apartman Boslugunda Cesedi Bulunan Nazli Sinem Erköseoglu'nun Davasinda Yeni Gelisme

Beyoglu’nda 13 yil önce bir apartman boslugunda cesedi bulunan Nazli Sinem Erköseoglu’nun davasinda, hakkindaki beraat karari bozulan sanik Can Paksoy’un yeniden yargilanacagi tarih belli oldu. Sanik Paksoy’un yeniden yargilanmasina 31 Ocak 2024’de baslanacak. Ayrica Erköseoglu ailesinin avukati Rezan Epözdemir, mahkemeye dilekçe vererek Can Paksoy hakkinda tutuklamaya yönelik yakalama karari çikarilmasini talep etti.

Beyoglu’nda 26 Eylül 2010’da bir apartmanin havalandirma boslugunda Nazli Sinem Erköseoglu’nun cesedinin bulunmasina iliskin davada, hakkindaki beraat karari bozulan sanik Can Paksoy’un yeniden yargilanacagi tarih belli oldu. Sanik Paksoy’un yeniden yargilanmasina 31 Ocak 2024’de baslanacak.

Tutuklamaya yönelik yakalama karari çikarilmasi talep edildi

Öte yandan, Erköseoglu ailesinin avukati Rezan Epözdemir, davanin yeniden görülecegi Istanbul 19.gir Ceza Mahkemesi’ne dilekçe vererek, müebbet hapis istemiyle yargilanacak olan sanik Can Paksoy’un, Yargitay bozma kararinin yazili ve görsel basinda yer almasindan sonra kaçma ihtimali bulundugunu belirtti.

Avukat Epözdemir, yeniden yargilamanin yapilacagi Istanbul 19. Agir Ceza Mahkemesi’nin tensip zaptinda Can Paksoy hakkinda tutuklama ya da yurt disina çikis yasagi karari verilmedigini aktardi. Sanik Can Paksoy hakkinda durusma gününü beklemeden tutuklamaya yönelik yakalama karari çikarilmasini talep eden Epözdemir, talebin kabul edilmemesi halinde ise yurt disina çikis yasagi konulmasini istedi.

Olayin geçmisi

Nazli Sinem Erköseoglu 26 Eylül 2010’da Beyoglu Gümüssuyu’ndaki Mithatpasa Apartmani’nin havalandirma boslugunda ölü bulunmustu. Olaya iliskin hazirlanan iddianamede Mahmut Emre Paksoy ve Can Paksoy hakkinda ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasi istenmisti. Istanbul 19. Agir Ceza Mahkemesi 4 Aralik 2014’de saniklarin ‘kasten öldürme’ veya ‘tedbirsizlik, dikkatsizlik neticesinde ölüme sebebiyet verme’ suçlarindan delil yetersizligi nedeniyle beraatina karar vermisti.

Kararin ardindan yapilan itiraz sonucu 23 Mayis 2018’de mahkeme kararini usulden bozmustu. Yargitay’in bozma kararinin ardindan yeniden görülen davada ise 5 Subat 2020’de karar çikmisti. Mahkeme, saniklar Can Paksoy ve Mahmut Emre Paksoy hakkinda her ne kadar ‘kasten öldürme’ suçundan dava açilsa da, mahkumiyetleri için kesin delil bulunmadigi gerekçesiyle beraatlarina hükmetmisti. Daha sonra tekrar yapilan itirazlar sonucu sanik Mahmut Emre Paksoy hakkinda verilen karar herhangi bir hukuka aykirilik görülmediginden onanirken, sanik Can Paksoy hakkindaki karar ‘kasten öldürme’ suçunu isledigi sabit oldugu ve beraat kararinin hukuka aykiri oldugu gerekçesiyle oy çokluguyla bozulmustu.
Kaynak: İHA