Güder'den Cumhurbaskani Erdogan'a Sanayi Alanlari Tesekkürü

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla Resmi Gazete’de yayimlanan kararla ilçede 2 farkli alan sanayi alani olarak belirlendi. Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder Cumhurbaskani Erdogan’a sanayi alanlari içi tesekkür etti.

Güder'den Cumhurbaskani Erdogan'a Sanayi Alanlari Tesekkürü


Müjde niteliginde kararla ilgili Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Ilçemiz için önemli olan bu karara imza atan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür ediyorum. Sanayi bölgelerinin açilmasiyla Battalgazi ilçemiz faaliyet gösteren esnafimiz nefes alacak” dedi.

Göreve geldigi günden beri Battalgazi ilçesinde sanayi sitelerinin kurulmasi için çalismalar yapan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in girisimleri sonucunda Battalgazi ilçesine yeni sanayi alanlari kurulacak. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla Resmi Gazete’de yayimlanan karar çerçevesinde Firincilar Mahallesi’ne ve Eski Malatya’da 2 ayri sanayi alani kurulacak. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla yayimlanan kararla ilgili Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, uzun zamandir üzerinde çalistiklari projeyi imzalayan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür ederek, “Güne ayri bir heyecanla basladik Battalgazi’deki ticareti canlandirma adina depremden önce farkli çalismalar yapmistik. Sanayi alanlarinin olusmasi gerekiyordu. Çarsi içerisindeki bodrum katlarda olan üretim tesislerinin saglikli bir alana tasinmasi gerektigini ifade etmistik. Bunun çalismalarini yürüttük ve bugün Sayin Cumhurbaskanimizin imzalariyla Battalgazi’de gerçeklestirmis olduk. Battalgazi’de Eski Malatya dedigimiz bölgedeki sanayi alani sit alani içerisinde bir bölgeye sikismis, ciddi sorun olusturuyordu. Eski Malatya açik hava müzesi seklinde. Bu müzeyi tamamlamak adina Eski Malatya’daki bu eski alanlari, yapilari bosaltip turizm istifadesine sunmamiz gerekiyordu. Geldigimiz günden beri bölgede çalismalar baslatmistik. Güzel bir meydan kazandirdik ve sanayinin de oradan kaldirilmasi gerekiyordu. Eski Malatya ile Orduzu arasinda çevreyolunda 26 dönümlük bir alanin Sanayi Sitesi olmasi için çalisma baslatmistik. 26 dönümlük alani Sanayi Sitesine kazandirmis olduk. Malatya’miza Battalgazi’mize hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA