Burdur'da Ehliyetsiz Ve Alkollü Sürücüye Ceza Yagdi

Burdur’da ehliyetsiz ve alkollü sekilde yüksek sesle müzik dinleyen caddede gezen araci durduran ekipler tarafindan sürücüye 25 bin 6 TL para cezasi uygulandi.

Burdur'da Ehliyetsiz Ve Alkollü Sürücüye Ceza Yagdi


Olay 01.30 siralarinda Burdur merkez Bahçelievler Mahallesi Stadyum Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre cadde üzerinde yüksek ses ile müzik dinleyerek ilerleyen H.A.(38) idaresindeki 15 AZ 006 plakali ticari araç polis ekipleri tarafindan durduruldu. Yapilan kontrollerde H.A.’nin ehliyetinin olmadigi anlasilinca olay yerine trafik ekipleri sevk edildi.

Olay yerine gelen trafik ekiplerinin yaptigi kontroller sirasinda sürücü H.A.’nin 3.47 promil alkollü oldugu, ehliyetine daha önce alkollü araç kullanmaktan 2 yil süre ile el konuldugu, aracin ise baskasina ait oldugu ögrenildi.

Sürücü H.A.’ya trafik ekipleri tarafindan yüksek sesli müzik dinlemekten, alkollü ve ehliyetsiz olarak araç kullanmak suçlarindan 17 bin TL para cezasi uygulanarak daha önce 2 yil süre ile el konulan ehliyetine 5 yil süre ile daha el konuldu. Aracin sahibine ise ehliyetsiz birine araç kullandirmak suçundan 8 bin 6 TL para cezasi uygulandi. H.A. hakkinda adli islem yapilmak üzere polis merkezine götürüldü.
Kaynak: İHA