Türk Enerji Firmasindan 50 Milyon Euroluk Yatirim

Türk enerji firmasi olarak elektrik kontrol ekipmanlari üreten Xkoren Electric, 50 milyon euroluk yeni bir yatirim yapiyor.

Türk Enerji Firmasindan 50 Milyon Euroluk Yatirim
“Yüzde yüz yerli ve milli sermaye” hedefiyle yola çikan enerji firmasi Xkoren Electric, yaptigi yatirimla küresel aktör olma yolunda ilerliyor. Sirketin ayni zamanda CEO’su olan Hasan Kaytan, enerji paradigmasinin yesile ve temize odaklanarak degistigi bir çagda dönüsüme yol gösteren bir dünya markasi olmaya çalistiklarini vurguladi. Kaytan, “Bu ülke bize çok sey verdi, simdi sira bizde. Cumhuriyetimizin yüzüncü yilinda yüzde 100 Türk sermayesi ve yerli üretimle dünyanin en büyük firmalariyla rekabet edecek küresel yolculuga çiktik. Gelismelerden çok umutluyum. Karamsarliga gerek yok. Biz ülkemize güveniyor ve inaniyoruz. Daha parlak günlerin bizi bekledigine olan inancimizla çalismalarimiza devam edecegiz” dedi.

2020’de Türkiye’nin en basarili 40 yas alti CEO’lari arasinda gösterilen Türk girisimci ve is adami Hasan Kaytan’in liderlik ettigi Xkoren Electric’in ilk duraklarindan biri de Ortadogu pazari olacak. Yesil enerji geçisinde çevre dostu elektrik kontrol ekipmanlarinin küresel tedarikçisi olmayi hedefleyen sirket, son teknoloji fabrikasinda ürettigi akilli salt çözümleri ile aralarinda Avrupa, Orta Asya, Afrika ve Ortadogu’nun da oldugu 14 ülkede ofis açmayi planliyor.
Kaynak: İHA