Ogullarini Trafik Kazasinda Kaybeden Norveçli Aileyi Duygulandiran Hediye

Trabzon’un Sürmene ilçesinde 5 gün önce Çamburnu Tüneli’nde meydana gelen trafik kazasinda hayatini kaybeden Norveçli bisikletçinin ailesi ogullarinin özel esyalarini almak üzere ilçeye geldi.

Ogullarini Trafik Kazasinda Kaybeden Norveçli Aileyi Duygulandiran Hediye
Kaza ilçenin Çamburnu mahallesindeki Çamburnu Tüneli’nde 23 Ekim günü meydana geldi. Ülkesinden 20 Agustos’ta Asya turu için bisikleti ile yola çikan 26 yasindaki Steffene Emil Snppene, Trabzon’dan Rize istikametine bisikleti ile giderken bir kamyonun kendisine çarpmasi sonucu kaza yerinde hayatini kaybetti. Kamyon sürücüsü kaza sonrasi Of ilçesinde gözaltina alinirken, kazayi duyan aile ogullarinin özel esyalarini almak üzere ilçeye geldi.

Ilk olarak kaza yerini görmek isteyen ve polis ekipleri esliginde kazanin oldugu tüneli gören baba, anne ve üvey kardesten olusan aile burada duygusal anlar yasarken, bu sirada tünelden geçen ve ogullari gibi bisikleti ile Asya turuna çikan Hollandali bir bisikletçi ile görüserek sohbet etti. Ardindan ilçe merkezine gelen aile ogullarinin özel esyalarini adliyeden teslim aldi.

Ailenin Sürmene’ye ogullarinin özel esyalarini almak üzere gelecegini ögrenen ve ayni zamanda Sürmene Belediye meclis üyesi olan biçak imalatçisi Atakan Berk, aileyi is yerine davet ederek üzerinde ogullarinin resminin bulundugu Norveç dilinde “Ruhu burada her zaman mutlu olacak” yazili bir biçak hediye etti. Biçagi alan anne Monika Snppene, gözyaslarina hakim olamazken, ogullarinin 20 Agustos’ta ülkeden ayrildigini ve son olarak ölüm haberini aldiklarini söyledi.

Norveçli aile ile dil çeviri arama motoru üzerinden anlasan Berk, aileye biçagi hediye etti. Aldiklari hediye karsisinda duygulanan aile ardindan ilçeden ayrildi.

Öte yandan Norveçli bisikletçinin cenazesi önümüzdeki günlerde Norviç Büyükelçiligi görevlileri tarafindan teslim alinarak ülkesine gönderilecek.
Kaynak: İHA