Kütahya'da Sehit Ve Gaziler Için Anma, Hatim Ve Mevlit Programi Düzenlendi

Kütahya’da Cumhuriyetin 100. Yilinda tüm sehit ve gaziler için anma, hatim ve mevlit programi düzenlendi

Kütahya'da Sehit Ve Gaziler Için Anma, Hatim Ve Mevlit Programi Düzenlendi
Cumhuriyetin 100. Yili kutlamalari çerçevesinde Din Ögretimi Genel Müdürlügüne bagli il merkezindeki imam hatip lisesi ve ortaokullarinin ortaklasa düzenledikleri "Tüm Sehit ve Gazilerimiz Için Anma, Hatim ve Mevlit Programi" Müdürlügün Beylerbeyi Konferans Salonunda Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit, Milli Egitim Müdür Yardimcilari Muhsin Kaymak ve Hakan Gölpinar, Sube Müdürleri, okul idarecileri, ögretmen ve ögrencilerin katilimiyla gerçeklestirildi.

Programda saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin ardindan Ertugrul Gazi Imam Hatip Ortaokulu ögrencisi Furkan Süngü tarafindan Kuran-i Kerim okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konusma Ahteri Imam Hatip Ortaokulu Kerem Türküresin tarafindan yapildi. "Nice Mutlu Asirlara" siirini Sule Mete Tetik Imam Hatip Ortaokulu ögrencisi Nisanur Çakir, "Dumlupinar’da Bir Sehit Askerin Mezari Basinda" adli siiri ise Sehit Selim Cansiz Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencisi Asim Türk okudu. Kütahya Anadolu Imam Hatip Lisesi’nin hazirladigi Musiki Korosu tarafindan ilahiler seslendirildi.

Sehit ve gaziler için tüm imam hatip okullari tarafindan okunan hatimlerin duasi Aksemseddin Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi ögretmeni Hakki Erken tarafindan yapildi.
Kaynak: İHA