Büyüksehir'in Ulu Çinarlarindan 'Cumhuriyet' Coskusu

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Mustafa Kumlu Ulu Çinarlar Yasli Yasam ve Dayanisma Merkezi’nde misafir edilen yaslilar, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yilini coskuyla kutladilar.

Büyüksehir'in Ulu Çinarlarindan 'Cumhuriyet' Coskusu
Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç’in dua alan projelerinden Mustafa Kumlu Ulu Çinarlar Yasam Merkezi’nde misafir olan yasli vatandaslar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’ni heyecanla kutlarken, merkezi Türk bayraklari ve balonlarla süslediler. Ulu Çinarlar Korosu, mini bir konser verirken, yaslilar kisa bir tiyatro oyunu gösterisi de yaptilar.

Ulu Çinarlar Yasli Yasam Dayanisma Merkezi Sorumlusu Seval Genç, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, Cumhuriyet’in 100’üncü yilinda biz de yaslilarimizla beraber aldigimiz emaneti bir sonraki nesillere gururla birakmanin coskusuyla bayram kutlamasi yapmak istedik. Hep birlikte merkezimizi süsleyecegiz, marslar söyleyecegiz, Cumhuriyet’i bir sonraki nesle emanet edecegiz” dedi.

Çinar, yaslilarin çok heyecanli oldugunu, kirmizilar giyindiklerini ve balonlar sisirerek, adeta bayram çocugu gibi bir hava olusturduklarini söyledi.



“Cumhuriyeti ve çocuklugumuzu yasamis olduk”

5 yildir Mustafa Kumlu Ulu Çinarlar Yasli Yasam ve Dayanisma Merkezi’nin hizmetlerinden istifade eden Fatma Kesim isimli yasli vatandas ise, “Bes senedir buraya gidiyorum, geliyorum. Etkinliklerimiz çok güzel, arkadaslarimizla çok güzel anlasiyoruz. Ekibimiz çok iyi. Memduh Baskanimiza çok tesekkür ederim. Cumhuriyetimiz kuruldugu için Atatürk’ümüze tesekkürlerimizi sunariz. Bugün ki etkinligimiz çok güzeldi, Cumhuriyeti ve çocuklugumuzu yine yasamis olduk. Cumhuriyet Bayrami’ni tekrar kutlamis olduk. Her sey için tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

“Ulu Çinarlar Türkiye’de bulunmaz bir aktivite. Bugünkü etkinligimiz mükemmeldi”

Sözlerine, “Öncelikle Belediye Baskanimiz Memduh Büyükkiliç beye tesekkür ediyoruz. Çünkü ben 46 sene Avrupa’da kaldim. Vatansizdim yani. Biz geçen sene Memduh bey Çanakkale’ye gönderdi, ona önce bir minnet borçluyum. Tesekkürlerimi iletiyorum. Çok tesekkür ederim Memduh Büyükkiliç’a” diyerek baslayan Ulu Çinarlar Korosu’nda müzik egitmeni olarak görev alan Hasan Oyar Kiliçgil, “Ulu Çinarlarda çok güzel aktivitelerimiz var. Ve personeliyle olsun, Seval hanimla olsun, mükemmel, yani bizler burada çok huzurluyuz, mutluyuz” diyerek sunlari söyledi:

“Etkinliklerden dolayi hepinize çok çok tesekkür ediyoruz. Ulu Çinarlar bizim için yani Türkiye’de bulunmaz bir aktivite oldugunu da, müzik olsun, tiyatro olsun, el isleri olsun her sey burada yapiliyor. Çok çok tesekkür ediyoruz Belediye Baskanimiza da. Bugünkü etkinligimiz mükemmeldi. Çünkü 29 Ekim’e hazirlik yapildi. Çocuklar gibi seviniyoruz.”

“Etkinlik son derece güzel ve verimliydi. Bizi yillar ötesine götürdü”

Birkaç arkadasinin referansi ile Ulu Çinarlar Korosu’na katildigini ifade eden Meslek Yüksekokulu ve Açikögretim Fakültesi mezunu olan Nuh Demirtas ise Cumhuriyet etkinliginin son derece güzel ve verimli oldugunu ifade ederek sunlari paylasti:

“Gerek müzik, gerek sosyal etkinlikler olarak son derece verimli isler yapildigini gördüm ve 2 yildir da burayi takip ediyorum. Buradaki personelin gerçekten yakin ilgisi, güler yüzü ve güzel hizmetlerinden dolayi da sahsim adina hepsine tesekkür ediyorum. Sosyal devlet ve sosyal belediyecilik anlayisi içerisinde gerek belediyemizin, gerek de devletimizin bize sundugu imkânlari burada degerli personelin imkânlari ile degerlendirmeye çalisiyoruz, sag olsunlar. Biz de onlardan gerekli hizmeti aldigimiz için son derece memnunuz. Az önce yapmis oldugumuz Cumhuriyet etkinlikleri de son derece güzeldi ve son derece verimliydi. Çünkü bizi yillar ötesine götürdü. Çocuklugumuza götürdü. Türk milletinin hasletinde olan milli duygu ve suuru yasamis olduk. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusu ve Cumhuriyetin yüzüncü yildönümü kutlu olsun, vatanimiza milletimize hayirli olsun.”

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Mustafa Kumlu Ulu Çinarlar Yasli Yasam ve Dayanisma Merkezi’nde misafir edilen yaslilarin yer aldigi "Ulu Çinarlar Korosu" da 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla türküler seslendirdi.

Klasik belediyecilikten öte sosyal ve gönül belediyeciliginin en güzel örneklerini vermeye özen gösteren Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in en özel projelerinden olan Mustafa Kumlu Ulu Çinarlar Yasam Merkezi’nde birbirinden güzel parçalar seslendiren ulu çinarlardan korodaki bazi yaslilar, müzigin ritmi ile gönüllerince eglenerek, stres atti.
Kaynak: İHA