Yüksekögretim Ögrencilerine Teknolojik Cihaz Ve Internet Destegi Verilmesine Iliskin Cumhurbaskani Karari Resmi Gazete'de

Yüksekögretim ögrencilerine teknolojik cihaz ve internet destegi verilmesine iliskin Cumhurbaskani Karari Resmi Gazete’de yayimlandi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla Resmi Gazete’de yayimlanan karara göre, nihai satis fiyati 9 bin 500 TL’yi asmayan mobil telefon ve bilgisayar cihazlari satin alimlarinda her ögrenciye bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin 500 TL destek verilecek. Bu kapsamda edinilen mobil telefon cihazlari, destekten yararlanma tarihinden itibaren en az 2 tam yil süre ile sadece destekten yararlanan tarafindan kullanilabilecek. Cihazlarin 2 yil içinde satilmasi veya baska bir kullanici tarafindan kullanildiginin tespit edilmesi halinde; destek ödemesinin yapildigi tarihten itibaren belirlenen gecikme zammi oraninda hesaplanacak faiz ile birlikte destekten yararlanandan geri alinacak. Ayrica ögrencilere bir hatla sinirli olmak üzere 12 ay boyunca aylik en fazla 10 cigabayt ücretsiz internet destegi verilecek.
Kaynak: İHA