Sinop'ta Olta Balikçiliginda Hayal Kirikligi

Sinop’ta olta balikçiligi yapan vatandaslar, kiyi baliklari az olmasina ragmen bos vakitlerini degerlendirmek adina olta atmaya devam ediyor.

Sinop'ta Olta Balikçiliginda Hayal Kirikligi
Sinop Iskelesi’ndeki olta balikçilari, kiyi baliklarinin yok denilecek kadar az olmasina ragmen her gün israrla balik nöbetine devam ederek olta atiyor. Genellikle emekli ve tatile gelenlerin hobi olarak balik tutmaya çalistigi iskelede nadir de olsa balik tutuldugu görülüyor. Bir beklentisi olmayan balikçilar, sadece vakit geçirmek istediklerini ifade etti.

Olta balikçisi emekli ögretmen Bayram Yazici yaptigi açiklamada, “Emekli ögretmenim, burada vakit geçiriyorum. Bos zamanlarimi degerlendirmeye çalisiyorum. Bugün hiç balik tutamadim, diger zamanlarda baliklardan istavrit var, zaman zaman istavrit çikiyor. Dip baligi olarak zargana, bazen izmarit çikiyor, bu tarz baliklar var. Profesyonel degilim, sadece vakit geçirmek için geldim” dedi.

Olta balikçisi Ergün Türk, kiyi baliklarinin bu sene fazla olmadigina dikkat çekerek, “Bu seneki baliklarimiz hiç randimanli degil. Çinakop yok, bu sene biraz kisitli, sadece böyle zaman geçiriyoruz. Açiklarda balik oluyor ama biz alamiyoruz, burada su an yok. Kiyida balik yok” diye konustu.

Yurt disindan Sinop’a tatile gelerek balik tutmayi ögrendigini söyleyen Eyüp Güleryüz, “Tatile geldim, vakit geçirmek için balik tutuyorum. Buranin baliklarinin isimlerini çok bilmiyorum, isimlerini unutuyorum. Balik tutmaya yeni basladim. Hafta sonlari burasi çok kalabalik oluyor, insanlardan gördüm, merak ettim, malzemelerimi aldim. Oltama karides takiyorum, herkes tavuk takiyor ama ben karides takiyorum. Biraz daha pahali fakat her attigimda yakaliyorum” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA