Kütahya Tasarim Teknokent KSBÜ Ile Daha Da Güçlendi

Kütahya Tasarim Teknokent Yönetici A.S.’nin Aylik Yönetim Kurulu Toplantisi, ayni zamanda Teknokent ortaklarindan biri olan Kütahya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlügü Toplanti Salonunda yapildi.

Kütahya Tasarim Teknokent KSBÜ Ile Daha Da Güçlendi
Toplantiya mevcut yönetim kurulu üyeleri disinda Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin ve KSBÜ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Hasan Emre Aydin’da katildi.

Hem Teknokent ve Kütahya sehrini bir bütün olarak ilgilendiren en önemli gündem maddesi Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesinin Kütahya Tasarim Teknokent Yönetici A.S.’ye ortak olma talebiydi. Söz konusu talep oybirligiyle ve memnuniyetle kabul edildi. Gerekli resmi islemlerin ardindan KSBÜ Tasarim Teknokente ortak olacak. Hem sehirdeki iki üniversitenin ortak çalismalari artarken hem de üniversiteler ile sanayi arasindaki is birligine ’Saglik’ projeleri daha fazla eklenmis ve saglik sirketleri Teknokente daha fazla ilgi gösterir hale gelecek.

"Teknokentimiz daha da güçlendik"

Konuyla ilgili bilgi veren Teknokent Yönetim Kurulu Baskani ve DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kiziltoprak, "Kütahya sehrimiz için her iki üniversitemizde çok degerli. Su ana kadar hem Dumlupinar Üniversitemiz özelinde hem de büyük ortagi oldugumuz Teknokent nezdinde arge, inovasyon ve diger teknolojik proje çalismalarina çok önem verdik. Bundan sonrada ayni yaklasimimiz devam edecek. Aramiza Saglik Bilimleri Üniversitemizin de katilmasiyla hem teknokentimiz daha güçlenecek hem de aramizdaki isbirlikleri artacak. Hayirli olmasini diliyorum" diye konustu.



"Sehrimize ve ülkemize katki saglamayi amaçliyoruz"

Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, "Teknokent Yönetim Kurulu Baskanimiz Prof. Dr. Süleyman Kiziltoprak nezdinde tüm yönetim kurulu üyelerine bizi davet ettikleri ve ortaklik talebimize olumlu yaklastiklari için çok tesekkür ediyorum. Saglik Bilimleri Üniversitesi olarak saglik projeleri ve bu alandaki saglik teknolojileri üretimine hassaten özel önem veriyoruz. Bu anlamda hizmet vermesi için Teknoloji Transfer Ofisimizi de kurduk. Teknokent bünyesinde güçlü akademik kadromuzun spesifik çalismalari ve siz degerli yönetim kurulu üyeleriyle verimli çalismalar yaparak sehrimize ve ülkemize katki saglamayi amaçliyoruz" dedi.



"Yüzde yüz doluluk orani ile çalisiyoruz"

Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz ise, "Saglik Bilimleri Üniversitesinin aramiza katilmasi gücümüze güç katacak. Halihazirda yüzde 100 doluluk ile çalisiyoruz. Kapasitemizi yaklasik 3 kat artiracak yeni binamiz tamamlanmak üzere. Aramizda halihazirda 4 saglik teknolojisi sirketi var. Yeni binayla birlikte ilk planda bu sayinin 15’e çikacagini düsünüyoruz. Ülkemiz ve Kütahya için teknoloji üretmeye devam ediyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA