Emekli Vatandasin Bisiklet Tutkusu

Sinop’ta yasayan 68 yasindaki Mahmut Yücedag, bisiklet tutkusu ile dikkat çekiyor.

Emekli Vatandasin Bisiklet Tutkusu
Uzun yillar devlet kurumunda çalistiktan sonra emekli olan Mahmut Yücedag, emeklilik günlerini bisiklet sürerek geçiriyor. Çalistigi yillarda ise bisiklet ile gidip gelen ve sadece hafta sonlari bisiklet sürmeye firsat bulan Yücedag, simdi haftada 2 gününü bisiklet sürerek geçiriyor. Hamsilos ve Inceburun gibi uzun parkurlara bisikleti ile giden Yücedag, bisiklet sürmeyi herkese tavsiye ediyor.

Bisiklet sürmeye basladigi süreci anlatan Yücedag, “Su an emekliyim. Emekli olduktan sonra daha çok bisiklete binme firsati bulabildim. Çalisirken de genellikle bisikletle ise giderdim. Arabam var ama binmezdim, hep bisikletle gider gelirdim. Bana is yerinde ’bisikletçi’ derler, böyle tanirlardi. Bisikleti seviyorum, bu benim hobim. Yürüyüs de yapiyorum, haftada 2 kez bisiklete biniyorum. Degisik parkurlar var. Daha çok Inceburun’a gidiyorum, yazin günler uzun oldugu zamanlarda. Hamsilos’a kisin gidiyor, adanin da etrafini dolasiyorum” dedi.



Bisiklet arkadasi ariyor

Sinop’ta bir bisiklet arkadasi bulamadigini söyleyen Yücedag, “Sinop’ta benim gibi bisiklet seven bir arkadas bulamadim. Eger olursa bisiklete binmeye insanlar alisirsa severse çok güzel olur, diye düsünüyorum. Çünkü ben su an 68 yasindayim ama hiçbir problemim yok. Çikip su an kosabilirim, 2-3 kilometre yorulmadan kosabilirim. Saglikli bir insanim, bunu da bisiklete borçluyum” diye konustu.

Emekli olduktan sonra bisiklet sürmeye devam ettigini söyleyen Yücedag, “20 seneden beri bariz olarak bisiklet sürüyorum. Çalistigim zamanlar cumartesi ve pazar firsat buldukça biniyor, is yerine gidip geliyordum. Ancak emekli olduktan sonra sürekli bisikletle geziyorum” seklinde konustu.

Bisiklet sürmeyi hobi edinmek isteyenlere tavsiyelerde bulunan Yücedag, “Hiç zaman kaybetmesinler, bir an önce baslasinlar. Çünkü her seyin geri dönüsümü olur. Her seyden önce günümüzde stres ve anksiyete var. Bunun en güzel ilaci, bence dogadir. Bunun da en güzel sekli bisiklete binmektir. Bisiklete biniyorsaniz, inanin ruhsal ve psikolojik bir sorunun olmasi hiç mümkün degil” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA