EBYÜ Akademik Açilis Töreni Yapildi

Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi (EBYÜ) 2023-2024 egitim ögretim yili Akademik açilis töreni ve Erzincan Kültür Egitim Vakfi Akademik Bilim, Sanat ve Spor Ödül töreni yapildi.

EBYÜ Akademik Açilis Töreni Yapildi
Prof. Dr. Erdogan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, TBMM eski Baskani Binali Yildirim, Vali Hamza Aydogdu, Erzincan milletvekilleri, Rektör Prof. Dr. Akin Levent, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan Erzincan Binali Yildirim Üniversitesinin tanitim videosu izlendi. Ögrenciler adina Eczacilik Fakültesi ögrencisi Sevval Beyoglu bir konusma yapti.

EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akin Levent, “Henüz 17 yasina giren genç üniversitemiz yasitlari arasinda en üst akademik seviyelerde yer almayi basarmistir. Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi son 3 yilda uluslararasi akademik basari grafigini ciddi ölçüde yükseltmistir. 2023 Dünya Üniversiteler Etki siralamasinda üniversitemiz dünya siralamasinda ilk 1000’de, Türkiye siralamasinda ise 55. sirada yer alma basarisini göstermistir. Asya Üniversiteler siralamasina Türkiye’deki 47 devlet üniversitesi içinde yer alma basarisi göstermistir. Geçtigimiz günlerde gögsümüzü kabartan bir baska gelisme ise Plos Biology Dergisi’nde yayimlanan “Dünyanin En Etkili Bilim Insanlari” listesinde Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Tip Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Eczacilik Fakültesinden üç ögretim üyemizin yer almasiydi. Buradan ögretim üyelerimizi tekrar tebrik etmek istiyorum. Benzeri basarilarin artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

Erzincan Valisi Hamza Aydogdu’nun selamlama konusmasinin ardindan Bakan Uraloglu’da, üniversite ögrencilerine verilecek ücretsiz 10 GB’lik internete iliskin sunlari kaydetti:

"Cumhurbaskani’mizin sizlere vadettigi 10 GB internetle ilgili süreci asagi yukari tamamladik. Gençlik ve Spor ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ile çalisiyoruz. Bu ayin sonuna yetistirmeye çalisiyoruz ama yetismezse de kasim ayinin basinda hazir olmus olacak. Onlari size vermis olacagiz. Bilgisayar ve cep telefonuna ciddi bir destek saglamis olacagiz. O da netlesti."

Programin son konusmacisi TBMM eski Baskani ve Türk Devletleri Teskilati Aksakallar Konseyi Baskani Binali Yildirim ise, "Sinirlarimiz ve bölgemiz üzerinde yeni ser odaklari ve yeni haince planlar yapilmaya baslanirsa bunun geregini hiç tereddüt etmeden Cumhurbaskani’miz liderliginde hemen yapariz." dedi.

Bir yanda bütün dünyayi arkasina almis, emperyal güçlerle hareket eden Israil’in, diger yanda hiçbir imkani olmayan 360 metrekareye sikistirilmis, metrekareye 4 bin kisinin düstügü elektrik, su, gida ve temel ihtiyaçlarin hiçbirinin olmadigi açik hava hapishanesi niteliginde bir Gazze’nin oldugunu aktaran Yildirim, "17 gündür burasi insafsizca bombalaniyor. Her 10 dakikada bir bebek hayatini kaybediyor. Dünya susuyor ve dünya sustukça Israil bombalamaya devam ediyor. Bu bir vahsettir, soykirimdir. Bunu yapanlarin yanina kar kalmayacaktir. Gün gelir bunun hesabini bu vahseti ve zulmü yapanlar verecektir." ifadelerini kullandi.

Yildirim, buradaki vahsetin ve katliamlarin bir an önce durmasi için bütün dünyayi göreve davet ettiklerini belirtti.

Konusmalarin ardindan farkli branslarda basarili olarak akademik ödül almaya hak kazanan akademisyenlere ödülleri takdim edildi. Program toplu fotograf çekimin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA