Araçta Birakilan Ve Ameliyat Parasi Olan 42 Bin Dolari Çalan Hirsiz Yakalandi

Batman’da araçta birakilan 42 bin dolari elektronik düzenekle çalan kadin hirsiz, polisin titiz çalismasi sonucu yakalandi.

Araçta Birakilan Ve Ameliyat Parasi Olan 42 Bin Dolari Çalan Hirsiz Yakalandi
Istanbul’dan Batman’a gelen H.M. ve ailesi evin garajina araçlarini park ettikten sonra yolun yorgunlugunu üzerlerinden atip evlerine çikti. Sabahin erken saatlerinde aracin kapisini cihaz ile açan kadin hirsiz S.G., araçta 42 bin dolari (1 milyon 178 bin 154 TL) çalarak olay yerinden uzaklasti. Ameliyat eldiveni giyen ve yüzünü kamufle etmeye çalisan kadin hirsiz kameralardan gizlenemedi.

Aracinda bulunan 42 bin dolarin çalindigini gören H.M. polise gitti. Olay yerine gelen polis, çevrede bulunan güvenlik kameralarini incelemeye alarak hirsizin izini sürdü. Polis ekipleri olayin 500 metre ilerisinde hirsizi yakaladi. Hirsizin parayi çalarken çok rahat davrandigini belirten Furkan Mirpasa, “Biz, aksam Istanbul’dan annemi alip Batman’a geldik. Geldigimiz aksam evimize çiktik. Sabah saat 06.00 siralarinda kardesim bir ses duyuyor ve disari çikinca bir kadinin arabadan bir sey alip görünce hemen gelip bize söyledi.

Bize söyleyince hemen asagiya indik ve annemin ameliyat parasinin arabada olmadigini görünce çalindigini anliyoruz. Polise sikayet ettigimizde yakalandi" dedi.

Hirsizin 50’li yaslarda bir kadin oldugunu belirten Mirpasa, "Çok rahatti ve ameliyat eldivenlerini giymisti. Basina esarp ile örtüp kapiyi açip arabaya giriyor. Elindeki düzenege basip kapiyi hemen açiyor. Arabaya girip çiktiktan sonra kiz kardesim görüyor zaten. Görünce hemen gelip haber veriyor. Biz indigimizde hirsiz bizim indigimizi görüyor ve hemen kaçiyor. Annemin ameliyat parasi olan 42 bin dolar para çaldi” diye konustu.

6 dakika 30 saniye aracin içinde kalan kadinin ameliyat eldivenini takarak araçta kalmasi, araca düzenek veya kayit cihazi takma ihtimali üzerine polis arastirmalarini sürdürüyor.

Gözaltina alinan S.G.’nin emniyetteki sorgusu devam ediyor.
Kaynak: İHA