Yüksekova'da 30 Yil Aradan Sonra Seker Pancari Hasadi Yapildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 30 yil aradan sonra ekimi gerçeklestirilen seker pancarindan ton ton ürün alinmasi üreticiyi sevindirdi.

Yüksekova'da 30 Yil Aradan Sonra Seker Pancari Hasadi Yapildi
Yüksekova’da en son 1987 ile 1994 yillari arasinda üretilen seker pancari, 30 yil aradan sonra yeniden üretilmeye baslandi. Ilçe merkezine 16 kilometre uzaklikta bulunan Adakli köyünde ekimi yapilan seker pancarinin sökümüne baslandi. Söküm yapan çiftçileri yerinde ziyaret eden Yüksekova Ziraat Odasi Baskani Perviz Geçirgen, 30 yil aradan sonra yetisen seker pancari hakkinda bilgi aldi.

Yüksekova’nin tarimda öncü olmasi için çalistiklarini belirten Yüksekova Ziraat Odasi Baskani Perviz Geçirgen, ’’Ilkbahar aylarinda ekimini yaptigimiz seker pancarinin simdide hasadina basladik. Yüksekova tam 30 yil aradan sonra yeniden seker pancarini üretmeye basladi.

Odasi olarak çiftçilerimize öncülük ederek, bölgedeki üretimin artirmasi ve istihdamin saglamasi konusunda bu girisimlerimizi sagladik. Burada en güzel tarafi çiftçi kadinlarimizin eliyle hasat gerçeklesiyor. Ilk sene olmasina ragmen ton ton ürün almaya basladik. Bizde ürünleri en yakin seker fabrikasina gönderecegiz. Burada çiftçilerimiz ekonomi bir kazanç saglayacagiz. Bölgemizin gelisimi için en iyi sekilde yol alacagiz” dedi.

Bir takim ziyaretler gerçeklestirmek için Yüksekova ilçesine gelen Hakkari Valisi Ali Çelik de, Yüksekova Ziraat Odasi bünyesinde hasadi yapilan seker pancarinin sökümünün yapildigi Adakli köyünde incelemelerde bulundu. Burada Yüksekova Ziraat Odasi Baskani Perviz Geçirgen, Yüksekova Soförler ve Otomobilciler Esnaf Odasi Baskani Selami Durna, Köy Muhtari Hamza Han ve köy sakinleri tarafindan karsilandi. Daha sonra seker pancarinin hasadinin yapildigi tarim arazisine giden Vali Çelik, yapilan çalisma ve ürün hakkinda Baskan Geçirgen’den bilgi aldi.

Ilçe için çok iyi bir gelir olacagini belirten Vali Çelik, seker pancarini daha büyük alanlara yaymasi için çiftçilere gereken tüm destekleri saglayacaklarini belirtti.

Kaynak: İHA