Saglik Bakani Koca Açiklamasi '20 Kisilik Saglik Personeli Misir'a Ulasti'

Saglik Bakani Fahrettin Koca, Misir’a giden 20 kisilik saglik ekibini, Misir Saglik Bakani Khaled Abdel Ghaffar tarafindan karsilandigini açikladi.

Saglik Bakani Koca Açiklamasi '20 Kisilik Saglik Personeli Misir'a Ulasti'
Saglik Bakani Koca, sosyal paylasim sitesi Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, “20 kisilik ekibimiz, Misir Saglik Bakani Khaled Abdel Ghaffar tarafindan karsilandi. Ardindan, Gazze için yapilacak isbirligi için bir toplanti gerçeklestirildi.

Türkiye’nin özellikle çocuklar konusundaki hassasiyeti bakanligimizi temsil eden arkadaslarimizca ifade edildi. Istisareler yogun bir sekilde devam ediyor” dedi.

Bakan Koca, “Misir, Gazze konusunda, Türkiye ile baslattigi isbirligi sürecini, Türkiye disinda baska bir ülke veya uluslararasi kurulusla çesitli nedenlerden ötürü tercih etmis degil. Saglik Bakani Khaled Abdel Ghaffar, ülkemiz adina sürdürdügümüz israrli takibin sonucunda bizlerle çalisma karari aldiklarini belirtiyor. Sayin Bakanin, arkadaslarimca tarafima iletilen, en kisa süre içinde bizi Misir’a resmi olarak davet edecekleri haberini ise büyük bir memnuniyetle karsiladim. Gazze için, ülkelerimiz için yapacak çok seyimiz var” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA