Mersin'deki Polisevi Saldirisi Davasinda 5 Sanik Tahliye Edildi

İçel’de geçen yil polisevine düzenlenen ve 1 polis memurunun sehit oldugu, 1 polisin de yaralandigi terör saldirisiyla ilgili görülen davada, tutuklu yargilanan saniklardan 5’i tutuksuz yargilanmak üzere tahliye edildi.

Mersin'deki Polisevi Saldirisi Davasinda 5 Sanik Tahliye Edildi
Mezitli ilçesindeki Tece Polisevine geçen yil düzenlenen terör saldirisiyla ilgili 7’si tutuklu, 2’si firari, biri tutuksuz 10 sanigin yargilanmasina devam edildi. İçel 2. Agir Ceza Mahkemesi’ndeki durusmaya tutuklu saniklar Sait D. ve Abdulgalip G. katilirken, Zeki Ö, Mazlum K, Mazlum D, Kahraman B. ve Ahmet E. ise Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile baglandi. Suçtan zarar gören müstekiler ve avukatlar da salonda hazir bulundu.

Davanin 3.durusmasinda AVM önünden aldigi kadin teröristleri polisevi yakinina götüren taksi soförü G.Y., tanik sifatiyla dinlendi. Takside sira bekledigi sirada 2 küpeli kadinin yanina geldigini anlatan G.Y., "Kadinlardan biri bana gelip gidecekleri adresi söyledi.

Digeri benimle konusmadi. Bana arkadaslarinin yanina gideceklerini söyledi.

Kadinlari aldim, Tece’de bulunan polisevine yakin bir mesafede biraktim. Bana kendilerini ögrenci arkadaslarinin alacagini söylediler. Bu iki sahsin üzerinde iki tane sirt çantasi vardi. Bu çantalara ben hiç müdahale etmedim, ögrenci olduklarini düsünmüstüm. Bu sahislarin terörist olduklari aklimin ucundan bile geçmedi. Giyimlerinden kusamlarindan hal ve tavirlarindan bende böyle bir his uyandirmadilar" dedi.



5 sanik tahliye edildi

Taniklari ve avukatlari da dinleyen mahkeme heyeti, tutuklu saniklar Mazlum K., Mazlum D., Kahraman B. ve Ahmet E.’nin ’yurt disi yasagi’ ile tutuksuz yargilanmak üzere tahliyesine karar verirken, Zeki Ö.’yü ise tutuksuz yargilanmak üzere ’ev hapsi’ karari ile tahliye etti. Diger saniklar Sait D. ve Abdulgalip G.’nin tutukluluk hallerinin devamina karar verildi.



Olay

İçel’de iki kadin terörist tarafindan 26 Eylül 2022’de polisevine düzenlenen saldirida polis memuru Sedat Gezer sehit olmus, meslektasi Abdulkadir Öztürk yaralanmisti. Kursun isabet eden bir kadin ile yüksekten atlayan 2 kisinin yaralandigi saldiriyi gerçeklestiren teröristler, üzerlerindeki patlayiciyi infilak ettirmeleri sonucu ölmüstü.

Iddianamede agir cezalar istendi

İçel Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, firari saniklar Dilsah Ercan ve Ahmet Ahmo ile Sait D. ve Abdulgalip G. hakkinda ’devletin birligini ve ülke bütünlügünü bozma’, ’izinsiz olarak atesli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme satma’, ’tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma veya el degistirme’, ’kisiyi yerine getirdigi kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme’, ’kisiyi yerine getirdigi kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye 7 kez tesebbüs’, ’kisiyi tasarlayarak öldürmeye 3 kez tesebbüs’ ve ’mala ve kamu malina zarar verme’ suçundan 2’ser kez agirlastirilmis müebbet ve 227’ser yila kadar hapis cezasi istendi. Diger saniklar için de ’izinsiz olarak atesli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme satma’ ve ’tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma veya el degistirme’ maddeleri hariç ayni suçlardan 2’ser kez agirlastirilmis müebbet ve 207’ser yila kadar hapis talep edildi.
Kaynak: İHA