KARDEMIR'in Yeni Yönetimi Belirlendi

Karabük Demir ve Çelik Fabrikalari A.S.’nin (KARDEMIR) seçimli olaganüstü genel kurul toplantisinda yeni yönetim belirlendi. Genel Kurulda konusan KARDEMIR AS. Yönetim Kurulu Baskani Ismail Demir, yeni dönemde katma degeri yüksek ürünlerle basta savunma sanayisi olmak üzere diger sektörlere dokunan ürünler yapmak için çalismalara basladiklarini söyledi.

KARDEMIR'in Yeni Yönetimi Belirlendi
KARDEMIR Egitim ve Kültür Merkezi’nde yapilan seçimli olaganüstü genel kurulun ilk oturumunda belirlenen A, B ve D grubu yönetim kurulu adaylari ikinci oturumda oylanarak belirlendi. Oturum baskanligini Mustafa Aydin’in yaptigi genel kurulda sabah saatlerinde belirlenen adaylar tek tek oylandi. Yapilan oylama sonucunda A grubunda Prof. Dr. Ismail Demir, Fatih Mehmet Erkoç, Ömer Demirhan, Muhammet Ali Oflaz, B grubunda Kamil Güleç ve Mustafa Aydin, D grubunda ise Yusuf Canbolat, KARDEMIR yeni yönetimini olusturan isimler oldu. Yönetim kurulu üyelerinin seçiminin ardindan SPK’yi temsilen bagimsiz yönetim kurulu üyeleri olarak önerilen Prof. Dr. Arif Nihat Güllüoglu, Prof. Dr. Ercümend Arvas, Haci Abdullah Kaya, ve Prof. Dr. Mehmet Cahit Ensari tek tek yapilan oylama ile belirlendi.

Genel Kurulda konusan KARDEMIR AS. Yönetim Kurulu Baskani Ismail Demir, yeni dönemde katma degeri yüksek ürünlerle basta savunma sanayisi olmak üzere diger sektörlere dokunan ürünler yapmak için çalismalara basladiklarini söyledi.



Demir, küresel demir çelik sektörünün hizlanan bir degisim içinde oldugunu kaydederek, " Bu degisimi tetikleyen konular, basta iklim krizi olmak üzere onun hayatimiza getirdigi çesitli etkilerinin yani sira, gelisen teknoloji ve dijitallesme, makro ekonomik dalgalanmalar, jeopolitik gelismeler ve bunlarin tüm neticesi olarak sekillenen ülke ve müsteri beklentileri. 87 yillik kurumsallik tarihte uzun soluklu degisim yasamis ve ekonomik kalkinmaya sürekli katkilar sunmustur. Sahip olunan köklü geçmis ve kurumsal degerlerimizde ifade bulun odaklar, emin yollarla ilerlerken, ihtiyaç duydugumuz saglam genetik altyapiyi ve bilgi birikimi bize sunmaktadir. KARDEMIR sürdürebilirlik gelecegi insasi disinda örnek oyuncu olmaya hazirlanmaktadir. Türkiye’nin 2053 karbon nötr taahhüdünü kendine örnek alarak büyümeyi siar edinen kurumumuz ayni zamanda ülkemize ve toplumuza olan saygisi ile yeni uzun soluklu bir yolculuga çikmis olup stratejik yatirimlarini sürdürmektedir. Bu yolculugun sonunda ulasacagimiz konumda sadece karbon nötr bir sirkte olmaktan yetinmeyecek her anlamda çevreye önem veren küresel ligde bu özelligi ile adindan söz ettiren çelik üreticisi olacagiz” dedi.



“Savunma sanayi ve diger sektörlere de dokunan ürünler yapmak üzere bir gelecek planliyoruz”

Baskani Demir, Jeopolitik riskler, parasal sikisma, enflasyonik egilimler, büyümede yavaslama ve enerji baska olmak üzere emtia fiyatlarindaki artislar, 2022 yilinin ekonomik gündeminin ilk siralarinda yer aldigini da kaydederek, “Kardemir’in isinin sorumlulugu ve sürdürülebilir bir sekilde yürütme konusundaki güçlü temelleri sayesinde çalkantili zamanlarin sorunsuz atlatildigini risklerin basariyla yönetildigini ve paylasilabilir deger ürettigimizi söylemekten gurur duyuyorum. Kardemir’in güçlü isbirligi ve stratejisi ile birlesen yenilikçi girisimlerimiz sürdürülebilirlik alaninda hedefledigimiz kazanimlara ulasmamizi da saglamaktadir. Yasadigimiz dönemler inisli ve çikisli olsa da küresel ekonominin bir süre sonra yeni bir denge noktasinda oturacagini düsünüyoruz. Kardemir yetkinlikleri sayesinde üretmeye, paylasmaya devam ederken, sert esen rüzgarlara karsi basarili durusunu sürdürecektir. Çevremize duyarli ve saygili bir üretim yaparken çalisanlarimiza deger katarken, onlarin Kardemir’e deger katmasini beklerken bir taraftan da bilgiyi sirketimize katmak, daha katma degerli ürünlerle yeni üretim modelleriyle yeni ürünlerle çok daha farkli boyutlara dogru yol alan bir Kardemir düsünüyoruz. Hem Ili, hem bölge sanayicilerinin bilgi birikimleri, insan kaynagini önceleyen ülkemizi bu anlamda daha ileri boyutlara tasiyacak, diger bütün çevresi ile çok net verimli bir iliskiye girmis fabrika hedefliyoruz. Bu iliskiler sürerken degerli ürünleri ortaya koyarken Türkiye’nin en önemli en gözde sektörü olan savunma sanayi ve diger sektörlere de dokunan ürünler yapmak üzere bir gelecek planliyoruz. En köklü sanayi kuruluslarindan biri olan Kardemir’in buradaki rolünü özellikle vurgulamaya, Kardemir’in Cumhuriyet degerlerine, Cumhuriyet ve Türkiye’ye olan katkisini sürekli hatirlamaya ve hatirlatmaya, bu katkinin layik oldugu degeri görmesini saglayacagiz.” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA