Zayiflamak Isteyenler Kizilcik Önerisi

Prof. Dr. Vefik Arica, kizilcik meyvesinin kilo verdirici özelliklerine deginerek, "1 ay içinde ortalama 8-10 kilo verebiliriz" dedi.

Yalova Üniversitesi Rektör Yardimcisi ve Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Vefik Arica, kizilcikta bagisiklik sistemini güçlendiren A, C, E ve K vitaminlerinin yüksek miktarda oldugunu ifade etti.

Prof. Dr. Vefik Arica, kizilcigin magnezyum, kalsiyum içiren bir meyve oldugunu söyledi.

Türkiye’de yabani olarak çok sayida kizilcik meyvesi bulundugunu anlatan Arica, asili kizilcik meyvelerinin Yalova, Bursa ve Malatya çevresinde sik olarak üretildigini kaydetti.

Bu meyvenin zayiflatici özelligine vurgu yapan Prof. Dr. Arica, “Bu 3 bölgede yetisen kizilcigin tokluk hissi verdirici, ödem artirici özelligi, yag çözücü özelligi nedeniyle obezitede kullanilmakta. Kizilcik meyvesine tarçin ve karanfili bir arada bulundurup 2 litre suda kaynatip daha sonra ilittiktan sonra bunu her sabah aç karni 2 bardak su içtigimizde, 1 ay içinde ortalama 8-10 kilo verebiliriz” diye konustu.

Prof. Dr. Arica, kizilcigin kilo vermeye yardimci oldugunu sözlerine ekleyerek, “Kizilcik serbet olarak da kullanilabilir veya kuru meyve olarak kullanilabilir. Çocuklarda kuru meyvesini birkaç kez kullanilarak sik enfeksiyonlari önlemekte öneriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA