Sehit Babasi Açiklamasi 'Hatirlanmak Çok Güzel'

Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Adana Subesi tarafindan düzenlenen etkinlikte bir araya gelen sehit aileleri, tekne turu yapti. Oglunu 2016 yilinda vatan ugruna sehit veren baba Mevlüt Kubat, "Daha önce de tekne turuna katilmistim. Saygi görüyoruz. Hatirlanmak hosumuza gidiyor. Illa bir seyler almak degil, hatirlanmak çok güzel seyler. Hatirlanmadigin zaman içinde bir burukluk oluyor" dedi.

Sehit Babasi Açiklamasi 'Hatirlanmak Çok Güzel'
Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Adana Subesi tarafindan düzenlenen etkinlikte, dernek binasinda bir araya gelen katilimcilar otobüslerle Sariçam ilçesinde Seyhan Baraj Gölü kiyisina getirildi.

Sehit aileleri burada bir kulübe ait tekneyle göl üzerinde tur atti. Gezi esnasinda sehit yakinlarina ve gazilere ikramda bulunularak hediyeler de verildi.



"Ailelerimize moral veriyoruz"

Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Baskani Mehmet Ali Bakir, "Her yil sehit aileleri ve gazilerimizi Seyhan Baraj Gölü’nde tekne turu düzenleyerek gezdiriyoruz. Amacimiz moral vermek. Bu faaliyetimize her yil çok büyük talep var. Bugün toplamda 100 kisiyle tur düzenledik. Turumuz sabah saatlerinde basladi.

Burada ailelerimize ikramlarda bulunduk. Bu tarz etkinlikleri ne kadar sik yaparsak ailelerimize o kadar çok moral veririz. Ailelerimizin bir nebzede olsa acilarini azaltmaya çalisiyoruz" dedi.

Teknesini her yil ücretsiz olarak sehit ailelerine tahsis ettigini söyleyen Mehmet Karabiyik ise sehit ailelerini mutlu etmekten keyif aldigini belirtti.

Etkinlikte sehit ailelerine yemek ikraminda bulunan Nuri Erzi ise sehit ailelerinin her zaman yaninda oldugunu, elinden geldigince de desteklerinin sürecegini belirterek, etkinligi organize edenlere tesekkür etti.

"Hatirlanmak çok güzel"

2016 yilinda Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde askeri aracin geçisi sirasinda PKK’li teröristlerin yola dösedigi el yapimi patlayicinin infilak ettirilmesi sonucu sehit olan Uzman Çavus Orçun Kubat’in babasi Mevlüt Kubat, "Daha önce de tekne turuna katilmistim. Bizi her yil onurlandiriyorlar, çagiriyorlar. Allah razi olsun bu programi düzenleyenlerden. Saygi görüyoruz. Hatirlanmak hosumuza gidiyor. Illa bir seyler almak degil, hatirlanmak çok güzel seyler. Hatirlanmadigin zaman içinde bir burukluk oluyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA