Nigde'de Yapilan KBRN Tatbikati Gerçegini Aratmadi

Nigde’de Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) afetleri sonrasi gerekli koordinasyonun saglanmasi, ekiplerin hizli ve dogru müdahale edebilmesi için tatbikat yapildi.

Nigde'de Yapilan KBRN Tatbikati Gerçegini Aratmadi
60 personelin katildigi tatbikatta senaryo geregi 112 Acil Çagri Merkezine Nigde Hamamli yolunda patlama meydana geldigi ve 3 kisinin patlamadan etkilendigi ihbari yapildi. 112 Çagri Merkezine gelen ihbarin ardindan bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Saglik, Emniyet, Itfaiye, elektrik ve dogal gaz ekipleri sevk edildi. Emniyet ekipleri bölgede güvenlik önlemlerini aldiktan sonra koruyucu kiyafet giyen kurtarma personeli, patlamadan etkilenen 3 kisiye müdahale ederek hastaneye sevklerini sagladi. 3 kisinin hastanede olusturulan özel bir ünitede dis ve iç arindirmalari yapilirken, olay yeri inceleme ekipleri de senaryo geregi gerekli incelemelerini gerçeklestirdi. Nigde Il Saglik Müdürlügü Saglik Hizmetleri Baskan Vekili Dr. Muhammet Bayraktar yaptigi açiklamada, gönüllü saglik personellerinden olusan UMKE’nin teorik ve pratik egitimler aldigini ancak afetlere ve beklenmedik olaylara müdahalede ekiplerle esgüdümlü çalismak gerektigine dikkati çekti.

Bayraktar, "Gerçeklestirdigimiz tatbikatta senaryo geregi 112 Çagri Merkezine bilmeyen bir patlama neticesinde 3 tane yaralinin oldugu bilgisi geldi. AFAD olay yerinde gerekli ölçümleri yaparak alanlari belirledi. UMKE’deki arkadaslarimiza yaralilari teslim etti ve bu yaralilar hastanenin acil servisine nakledildi. Emniyet ve jandarma ekipleri de olay yerinin güvenligini sagladi. Olay yeri inceleme ekipleri patlamanin neden kaynaklanmis olduguna dair çalisma yapti. Itfaiye ise alani temizlemek amaciyla gerekli çalismalarini yapti" dedi.

Kaynak: İHA