Almanya'da Camiye Çirkin Saldiri Açiklamasi Caminin Kapisina Gamali Haç Çizdiler

Almanya’nin Kuzen Ren Vestfalya eyaletindeki Diyanet Isleri Türk Islam Birligi’ne (DITIB) bagli Sultan Ahmet Camii’ne gamali haç ve Davut yildizi çizildi, pencere kismi yakilmaya çalisildi.

Almanya'da Camiye Çirkin Saldiri Açiklamasi Caminin Kapisina Gamali Haç Çizdiler
Almanya’nin Kuzen Ren Vestfalya eyaleti Bochum-Dahlhausen beldesinde Diyanet Isleri Türk Islam Birligi’ne (DITIB) bagli Sultan Ahmet Camii, saldiriya ugradi. Dün gece geç saatlerde kimligi belirsiz kisi veya kisilerce, caminin pencere kismindaki panjur yakilmaya çalisilirken, caminin kapisina siyah gamali haç ve Davut yildizi sembolü çizildi.

Sabah namazi için camiye gelindiginde bu manzarayla karsilasildigini söyleyen Bochum-Dahlhausen DITIB Sultan Ahmet Camii Dernek Baskani Güngör Kadir Güven, “Ilk basta camiye yapilan saldiriyi karanlik nedeniyle fark edemedik. Sabah namazi için camiye gelindiginde bu manzarayla karsilastik. Cami önce yakilmaya çalisildi, daha sonra giris kapisina gamali haç ve Davut yildizi sembolü çizildi. Birkaç denemeye ragmen neyse ki, panjur alev almadi, sayet alev almis olsaydi bu bir facia olurdu. Camiye yapilan bu saldiriyi en sert biçimde kiniyoruz. Fail ya da faillerinin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini talep ediyoruz” dedi.

Cami yönetimi ve cemaati olarak endise duyduklarini ifade eden Güven, saldiriya dair bilgileri polis ile paylastiklarini söyledi.

Polis olayla ilgili inceleme yaparak sorusturma baslatti.
Kaynak: İHA