Esenyurt'ta '2. Kardes Kültürler Festivali' Kortej Ve Gösterilerle Basladi

Esenyurt Belediyesi’nin düzenledigi “2. Kardes Kültürler Festivali” görkemli bir kortejle basladi. 7 bölgeye özgü yöresel kültürlerin sergilendigi ve bölgesel sanatçilarin sahne aldigi festivalin ilk gününde vatandaslar, halk ozanlari ve sanatçi Sevcan Orhan’in konseri ile doyasiya eglendi.

Esenyurt'ta '2. Kardes Kültürler Festivali' Kortej Ve Gösterilerle Basladi
Esenyurt Belediyesi tarafindan il dernekleri ile birlikte bu yil ikincisi düzenlenen “Kardes Kültürler Festivali” Esenyurt Cumhuriyet Meydani’nda basladi.

23 Ekime kadar sürecek olan etkinligin ilk gününde Yeni Belediye Meydani’nda yapilan halk oyunlari gösterilerinin ardindan kortej yürüyüsü yapildi. Etkinlige Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt ve Esenyurt Kaymakami Fatih Çobanoglu katildi.

Kortej yürüyüsünün ardindan ise sanatçi Sevcan Orhan sarkilarini Esenyurtlu vatandaslar için söyledi.



Esenyurt Cumhuriyet Meydani’nda 44 ilin standi kurularak, her gün hem bir bölgenin tanitimi yapilacak hem de o bölgeye özgü sanatçilar konser verecek. Festivalde geleneksel el sanatlari stantlari ve yörelerin kiyafet kültürü, yemek kültürü ve zanaatlarinin gösterilecegi zanaatkârlar sokagi kuruldu. Ayrica etkinlikte halk oyunlari, halk âsiklari, mahalli sanatçilar, yöre ozanlari ve yörelerin gelenek ve göreneklerini tanitan programlar da yer aliyor.

“Herkes Esenyurtlu olmaktan mutlu”

Programda konusan Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, “Her geçen gün Esenyurt biraz daha güzellesiyor. Festivaller, altyapi, üstyapi çalismalari ile güzellesiyor. Bilindigi gibi Esenyurt dünyanin her bir yöresinden misafirleri olan Türkiye’nin tüm renklerini içinde tasiyan bir ilçedir. Dolayisi ile biz de kardeslerin olusturdugu kültürlerin festivalini yapiyoruz. Kardes Kültürler Festivali’nin ikincisini yapiyoruz. Geçen sene büyük yankilar uyandirmisti. 10 günün çok güzel geçecegine inaniyorum. Bugün de kortejde müthis bir baris, kardeslik ruhu hakim. Herkes Esenyurtlu olmaktan mutlu. Festivalimizde Il Dernekler Birliginin olusturdugu illere ait yöresel ürünlerin ve o bölgeye ait ne varsa kiyafet vesaire sergilendigi stantlar var. Ayrica yine Anadolu’nun degisik bölgelerinde üretilen el sanatlarina dair bir takim stantlar var” dedi.

Kaynak: İHA