Sarigöllü Girisimci Serada Yilda Iki Ürün Aliyor

Manisa’nin Sarigöl ilçesine bagli Emcelli Mahallesinde yasayan girisimci çiftçi Nurullah Akbay (41) kendi imkanlariyla yaptigi 600 metrekarelik serada yilda iki ürün aliyor.

Sarigöllü Girisimci Serada Yilda Iki Ürün Aliyor
Bu yil serasinda ilk kez Emcelli Biberi yetistiren ve olumlu sonuç alan çiftçi Nurullah Akbay (41) serasinda bu kez de salatalik yetistirerek ikinci ürünü almaya basladi.

Serada 2 bin kök salatalik yetistiren Emcelli Mahallesinden Nurullah Akbay salataliklari haftada iki gün toplayarak ürünleri toptan sattigini ifade etti.

Nurullah Akbay, Emcelli Mahallesinde örnek bir sera yaparak da diger çiftçilere de örnek oluyor.

"Tek ürüne bagli kalmamak gerekiyor"

Sarigöl ve çevresinde tarimin sadece yillik ürün veren bagcilik üzerine yogunlastigini kaydeden Akbay, mutlaka tarlalarda her mevsime göre ürün alinabilecek ürünlerin yetistirilmesi gerektigini vurguladi. Akbay, "Bizim bölgemizde bagcilik yapan çok. Bu yil baglarda mildiyö nedeniyle zarar çok fazla. Bu da çiftçileri zor durumda birakti. Oysa sadece bagcilik degil de her mevsime göre sebzecilik yapilsa daha fazla gelir sagliyor. Sebzecilik, yaz ve kis da olsa gelir sagliyor. Serada ise daha ekonomik turfanda ürün aliyorsun ve iyi fiyatla satiyorsun. Yillik ürüne bagli kalmamak gerek. Birinden zarar etsen digerinden kazanirsiniz" dedi.

Emcelli Mahallesinde kendi evinin bahçesinde kurdugu soba isitmali 600 metrekarelik serada salataliktan sonra çesitli sebze fidelerini yetistirdigini ifade eden Nurullah Akbay, seraciligin yayginlasmasinin önemine de vurgu yapti.
Kaynak: İHA