Bahçeye Giren Ayilar Ari Kovanlarina Ve Çevreye Zarar Verdi

Sinop’ta yasayan Hüseyin Yilmaz, aricilik yaptigi bahçesine birden fazla ayinin girdigini iddia ederek yaklasik 10 kovanina ve çevreye zarar verdiklerini söyledi.

Bahçeye Giren Ayilar Ari Kovanlarina Ve Çevreye Zarar Verdi
Edinilen bilgiye göre olay, Sinop’un Erfelek ilçesi Akçaçam Köyü Güney Mahallesi’nde meydana geldi. Uzun yillardir aricilikla ugrasan Hüseyin Yilmaz, Sinop merkezden döndügü sirada bahçesinin darmadagin oldugunu gördü. Durumu yetkililere bildiren Yilmaz, destek bekliyor.

Konu ile ilgili açiklamalarda bulunan Hüseyin Yilmaz, “Köye gidip evin bahçesine girdigim zaman her tarafin darmadagin oldugunu gördüm. Kovanlar parçalanmis ve arilar ölmüs. Zaten ben o anda soke oldum. Yapacak hiçbir sey yoktu. 15’e yakin kovanim vardi, 10’u gitmis. Görgü tanigi yok. Köylülerin demesine göre 2 gün önce gece yarisi köpeklerin sesleri çok duyulmus. Fakat kimse ne oldugunu bilmedigi için bir sey yapmamis. Petekler kirilmis, tel örgüler vardi onlar da yikilmis. 2 tane meyve agaci vardi onun da dallari kirilmis. Bal çerçeveleri bile otlarin arasina girmis. Ben gerekli yerlere müracaatta bulundum. Gelip baktilar. Bu ayilar için bir önlem alinmasini istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA