'Dünyanin En Pahali Baharati'nin Hasadi Festivalle Yapilacak

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesi ile özdeslesen ve "dünyanin en pahali baharati" olarak adlandirilan safranin hasadi "7. Safran Festivali" ile birlikte yapilacak.

'Dünyanin En Pahali Baharati'nin Hasadi Festivalle Yapilacak
13-15 Ekim tarihlerinde panel, sunum, sergi, konser, safran üretim alanlari gezisi ve safran hasadi gibi etkinliklerle ilçede yapilacak festival öncesi; Safranbolu Kaymakami Saban Arda Yazici, Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odasi, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfi, Safranbolu Turizm Isletmecileri Derneginin katilimiyla tanitim toplantisi düzenlendi.

Safranbolu Belediye Baskani Köse, festivalin 13 Ekim’de kortej yürüyüsüyle baslayacagini belirtti.

Safranbolu’nun uzun yillar konaklariyla turizmde yer aldigini, safranin ön plana çikarilmasinin ihmal edildigini ifade eden Köse, safranin Safranbolu ve ülke için çok kiymetli bir bitki oldugunu kaydetti.

Festivallerin de tanitim açisindan önemli oldugunu ifade eden Köse, "Uzun yillardir kesintisiz devam eden Altin Safran Belgesel Film Festivalimiz vardi, ikincisi de Safran Festivalimiz var. Bu senlik seklinde baslayip artik her geçen yil içerik olarak artarak festival formatina dogru gitmeye basladi.

Safran Festivali’mizin ve bu dönemin, Safranbolu’muz için hayirli olmasini diliyorum. Festivalin ilçenin tanitimi anlaminda maksimum düzeyde fayda getirmesini diliyorum" dedi.

Safranbolu Kaymakami Yazici da Safranbolu’nun hem dünyanin hem de Türkiye’nin önde gelen turizm merkezlerinden birisi oldugunu ifade etti.

Tarihi ilçenin 103 ülkeden misafir agirladigini aktaran Yazici, "Hedefimiz olan yillik 1,5 milyon turisti agirlama noktasinda emin adimlarla ilerliyor. Yurt içinden ve yurt disinda ilçemize bu güzellikleri görmek için davet ettigimiz misafirler, sadece dünyanin en özel ve en pahali bitkilerinden biri olan safran senligini hazirlanan etkinliklerin degil, sokaklari buram buram tarih kokan dünyanin en özel 20 kentin biri olan bu kenti de doyasiya yasayacaklar. Festivale gelen misafirlerimizin çok güzel hatiralarla buradan ayrilacagini biliyoruz. Misafirlerimizi buraya davet ederken bu özellikleri de hep birlikte paylasmak istiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA