Ulastirma Bakani Uraloglu, BAE Yatirim Bakani Al Suwaidi Ile Bir Araya Geldi

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Birlesik Arap Emirlikleri Yatirim Bakani Mohamed Bin Hassan Al Suwaidi ile Kalkinma Yolu Projesi çerçevesinde yapilacak çalismalari ve is birliklerini degerlendirdi.

Ulastirma Bakani Uraloglu, BAE Yatirim Bakani Al Suwaidi Ile Bir Araya Geldi
Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Kalkinma Yolu Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesi için temaslarini sürdürüyor. Geçtigimiz gün Irak Ulastirma Bakani Rezzak Muheybes es-Sadavi ile görüsen Bakan Uraloglu, bugün Birlesik Arap Emirlikleri Yatirim Bakani Mohamed Bin Hassan Al Suwaidi ile Istanbul’da bir araya geldi. Görüsmede Türkiye, BAE, Irak ve Katarli yetkililerden olusan teknik heyetin Kalkinma Yolu Projesi kapsaminda yapilacak çalismalari hizli bir sekilde neticelendirmesi ve en kisa zamanda mutabakat zaptinin bakanliklar düzeyine tasinmasi ele alindi.

BAE Bakani Al Suwaidi, Kalkinma Yolu Projesi kapsaminda dörtlü mutabakata sicak baktiklarini belirterek, “Biz Kalkinma Yolu Projesi’ni çok önemsiyoruz. Çünkü bu yolun Avrupa ve Asya pazarlari ile baglantiyi saglayacagini düsünüyoruz. Bu hattin da çok hizli tamamlanacagini düsünüyoruz. Bu konuda her anlamda çalisacagiz ve projeye her türlü destegi vermeye haziriz” dedi.

Uraloglu görüsmede ayrica, BAE’li Bakan Al Suwaidi’ye Ulastirma ve Altyapi Bakanligi’nin Türkiye’de yürüttügü projelerle alakali bilgi verdi ve iki ülke arasinda ulastirma alaninda gerçeklestirilebilecek muhtemel is birlikleri ele alindi.
Kaynak: İHA