Kizilay Gönüllüsü Kadinlar 'Saglik Elçisi' Oluyor

Kizilay’in gönüllü kadinlari, günümüzün en büyük sorunlarindan saglikli yasam bilinci için çalisacak. Ülke genelindeki Kizilay gönüllüsü kadinlar, egitim aldiktan sonra “saglik elçisi” olarak farkindalik çalismalari yürütecek.

Kizilay Gönüllüsü Kadinlar 'Saglik Elçisi' Oluyor
2030 stratejik hedeflerini adim adim uygulayan Kizilay, toplumsal dayanikliligi artirmak amaciyla ortaya koydugu “Saglikli Yasayan ve Yaslanan Toplum Için Çalismak” hedefi için saglik elçileri yetistiriyor. Egitimlerini tamamlayan Kizilay’in saglik elçileri, saglikli yasam, saglikli yas alma, en sik görülen kronik hastaliklar, kronik hastaliklara neden olan yasam tarzi riskleri, temel ilk yardim bilgileri ve psikolojik ilk yardim konularinda toplumda farkindalik olusturacak.

Kizilay, saglikli yasam kültürünü gelistirmeyi, saglik okuryazarligini artirmayi, insan sagligina zarar veren her türlü etken için faaliyetler yürütmeyi ve ilgili kurum ve kuruluslara bu konuda destek olmayi, yasli ve bakima ihtiyaç duyan insanlara yönelik hizmetlerin ele alinmasini amaçliyor. Kizilay, bunun ilk adimi olarak da gönüllü saglik elçileri yetistirme programi baslatti. Egitimlerle ilk etapta 81 ilden 89 saglik elçisi yetistiriliyor. Egitici egitimi alan gönüllü kadinlar ise gittikleri

sehirlerde egitim verecek. Kizilay saglik elçisi olan gönüllüler, kendi bölgelerinde farkindalik çalismalari yürüterek saglikli yasam kültürünü yayginlastiracak.

“Baskalarina da ögretebilmemizde kolaylik saglayacak”

Istanbul’da Türk Kizilay Kadiköy Subesi gönüllüsü Hemsire Zeynep Yesil, “Bu egitim sayesinde toplumda farkindaliklar olusturarak, küçük yasam degisiklikleriyle yasami daha güvenilir ve saglikli bir hale getirmeyi amaçliyoruz. Egitimde ögrendiklerimizle Istanbul’da çesitli faaliyetlerde bulunacagiz. Toplumda yaptigimiz küçücük bir degisiklik bile daha saglikli bir gelecek için gerçekten önemli” ifadelerini kullandi.

Gönüllülerden Serpil Tüzün de, “Saglik elçisi olacagimiz bu egitim sonucu saglikli yasamak, insanlara destek olabilmek, yol gösterebilmek adina ekip halinde çalismalar yapacagiz. Dilerim gerçekten basarili olup genis kitlelere ulasabiliriz ve onlara saglikli yasamak için her türlü destegi gösterebiliriz” dedi.

Saglikli yasamla ilgili topluma kazandiracaklari faydali bilgiler aldiklarini aktaran gönüllü Meral Kuzu ise, “Aldigimiz saglikli yasam egitimi ve beraberindeki egitim kitleri, gittigimiz yerde baskalarina da bu konuyu ögretebilmemiz için bize kolaylik saglayacak. Biz bu bilgileri insanlara ögrettigimizde bir zincir olarak çogalacak. Saglik elçisi olarak bu misyonu elde etmekten de çok onur duyuyor, artarak genis bir aile olacagimizi düsünüyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA