Kahramanmaras'in Tek Kadin Ayakkabi Boyacisi

Kahramanmaras’in tek kadin ayakkabi boyacisi iki çocuk annesi Özlem Günden, ekmek mücadelesi veriyor.

Kahramanmaras'in Tek Kadin Ayakkabi Boyacisi
Kahramanmaras’ta yasayan 37 yasindaki Özlem Günden, is arayisi içinde oldugu dönemde sosyal medyada ayakkabi boyaciligi isini gördü. Kendisinin de yapabilecegini söyleyen Günden, küçük boya sandigini alarak çalismaya basladi.

Ulu Cami Meydani’nda bir yildir ayakkabi boyayarak ekmek parasi kazandigini ifade eden Günden, "Ben iki çocuk annesiyim. Ekmegimi boyacilik yaparak kazaniyorum. Ben sosyal medyada gezerken orada bir fotograf gördüm ve o fotografta ayakkabi boyaciligi yapan kadinlar gördüm ve sonra harekete geçtim. Ben de yapmak istedim. Tabii bir de çaresizlik, parasizlik var. Geçinemiyordum, çok zor geçiniyordum. Çok sükür bu is sayesinde geçimimi sagliyorum" ifadesini kullandi.

"Insanlar beni görünce garipsiyor"

Günden, "Ilk defa bir bayan boyaci gördükleri için tuhaf bakiyorlar. Ama bu benim hosuma gidiyor. Ilk defa bayan boyaci gördükleri için sasiriyorlar. Bu durum dikkat çektigi için müsterilerim de oluyor. Ben su ana kadar ekmegimi boyaciliktan kazaniyorum. Buraya geldigimde taburemi koyuyorum ve müsterilerimi bekliyorum. Bayan oldugum için ve çocugum da oldugu için bana destek çikiyorlar. Bayan olarak bayanlara tavsiyem sudur; bir insan istedigi zaman ekmegini tastan çikartabiliyor. Su an bu isi yaptigim için birçok insan beni takdir ediyor" dedi.

Kaynak: İHA