Deniz Yoluyla Turistler Fethiye'ye Geldi

Son yillarda kruvaziyer turizminden nasibini alamayan Mugla’nin Fethiye ilçesine SH Diana gemisi ile gelen turistler esnafin yüzünü güldürdü.

Deniz Yoluyla Turistler Fethiye'ye Geldi


Yunanistan’dan Fethiye’ye gelen Bahama bayrakli 125 metre uzunlugundaki 12 bin 255 grostonluk SH Diana isimli kruvaziyer gemisi, 68 turist getirdi. Sabah saatlerinde Fethiye Limani’na yanasan SH Diana yolcularindan bir kismi kendilerini bekleyen otobüslere binerek Ölüdeniz, Kayaköy ve Tlos Antik Kenti’ni gezmeye gitti. Yolcularin bir kismi da Fethiye merkezinde Paspatur Çarsisi’ni gezip, kordon turu yapti. Yillardir kruvaziyer turizmden nasibini alamayan Fethiye’ye, gün boyu alisveris yapan ve yöreyi gezen turistler aksam saatlerinde hareket edecek.

Bu arada Fethiye iskelesine birde Cayman adalari bayrakli starjust isimli 65 metre uzunlugundaki lüks yatta yanasirken bu yata Izmir’ den tankerlerle getirilen yakit ikmali karadan yapildi. Bir süredir Göcek ve çevresinde misafirlerine mavi yolculuk yaptirdigi ögrenilen lüks yata Fethiye iskelesinde bekleyen tankerlerle 110 bin litre yakit ikmali gerçeklestirildi.

Bu lüks yatin Akaryakit için 2 milyon 700 bin TL’lik döviz biraktigi kaydedildi.
Kaynak: İHA