Çiftçilere 35 Milyon Kilogramlik Arpa, Bugday Tohumu Ve Gübre Destegi

Sahinbey Ilçesi’ndeki çiftçilere ve hayvan yetistiricilerine her alanda destek olan Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu bin 800 tonluk arpa bugday, 2 bin tonlukta gübre destegi protokolü imzalatarak bu alandaki destek miktarini 35 milyona çikardi.

Çiftçilere 35 Milyon Kilogramlik Arpa, Bugday Tohumu Ve Gübre Destegi
Yedi yildan buyana çiftçilere ve hayvan yetistiricilerine arpa, bugday, mercimek, misir tohumu, gübre, hayvan yemi ve daha birçok önemli destekler saglayan Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Sahinbey Kaymakami Mehmet Emin Tasçi ve Tarim Il Müdürü Mehmet Karayilan ile birlikte yeni bir destek protokolünü daha imzaladi. Imzalanan protokol ile birlikte Sahinbey Belediyesi çiftçilere bin 800 tonluk arpa bugday ve 2 bin tonlukta gübre destegi saglayacak.

“Tahmazoglu her alanda devletinin yaninda”

Gaziantep’in çok güzel tarim alanlarina sahip oldugunu ifade eden Gaziantep Valisi Kemal Çeber, “Haftanin birkaç günü Gaziantep’e yapilan yeni hizmetler ile ilgili protokol yapiyoruz ve bunlardan da büyük keyif aliyoruz. Yapilan bu protokollerin birçogunu da Sahinbey Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu ile birlikte yapiyoruz. Sahinbey Belediyesi herkesin gördügü gibi sadece egitimde ve dezavantajli kesimlerde degil. Ayni zamanda varligiyla ve o noktadaki sektörel gücüyle övündügümüz Gaziantep’in tarim alanina iliskinde yatirim yapiyor. Sehrimiz diger özellikleri ile birlikte ayni zamanda çok güzel bir tarim alani. Her konuda oldugu gibi tarim alaninda da devletin yaninda olan Sahinbey Belediyemizi ve Sahinbey Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu’nu cani gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Sahinbey Kaymakami Mehmet Emin Tasçi kisa göreve basladigi kisa sürede üç protokol imzaladigini belirterek, “Gaziantep’e geleli 3 hafta oldu ve üçüncü protokolü imzaliyorum. Gaziantep Valimiz Kemal Çeber’in önderliginde tarima vermis oldugu desteklerden dolayi Sahinbey Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu’na ve Tarim Il Müdürümüz Mehmet Karayilan’a tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

“Çiftçimiz ürettikçe mutlu oluyoruz”

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Sahinbey’de ekilmeyen alan kalmadigini belirterek, “Sahinbey Ilçemizde 80 tane kirsal mahallemiz var. Biz göreve basladigimizda 4.500 tane çiftçi kayit sistemine kayitli çiftçimiz vardi. Bu sayi bugün itibariyle 7 bin 738’e yükseldi. Bu insanlarin köyden sehre degil sehirden köye göçtügünü gösteriyor. Çünkü 7 yildan buyana çiftçimizin kullandigi tohum, arpa, bugday, mercimek, gübre, hayvan yeminin yüzde 50’si belediyemiz tarafindan karsilaniyor. Bu desteklerle hayvan yetistiricilerinde ve çiftçilerimizde yüzde 100’e yakin bir artis oldu. Sahinbey Ilçemizdeki ekili alan miktari 80 bin dekar iken suan 3 miyon dekara çikti. Sahinbey’de ekilmeyen alan kalmadi. Bu destekler bu açidan önemli. Çiftçilerimize verdigimiz tohumlari TIGEM’den gübreyi ise GÜBRETAS’tan aliyoruz. Yerli tohumun kullanilmasi ve yayginlasmasi bakimindan bu konuyu da önemsiyoruz. Hayvan yemlerini ise hayvan yetistiricilerimizin taleplerine göre aliyoruz. Böylelikle hayvanciligi da gelistirmis oluyoruz. Imzaladigimiz protokol ile çiftçilerimize bin ton arpa, 800 ton bugday ve 2 bin ton da gübre desteginde bulunacagiz ve bu verilecek destegin yaklasik maliyeti 60 milyon TL bu miktarin yarisi belediyemiz tarafindan karsilanacak. Çiftçimiz ürettikçe ülkemiz kazandikça biz çok daha mutlu oluyoruz. Bu anlamda bizlere destek olan Valimiz Kemal Çeber’e, Sahinbey Ilçe Kaymakamimiz Mehmet Emin Tasçi’ya ve Tarim Il Müdürümüz Mehmet Karayilan’a tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Sahinbey belediyesi her alanda yanimizda”

Sahinbey Belediyesi’nin çiftçilere ve hayvan yetistiricilerine her alanda destek sagladigini belirten Tarim Il Müdürü Mehmet Karayilan, “Sahinbey Belediyemiz arpa, bugday tohumu ve gübrede her zaman oldugu gibi yine çiftçimize destek olacak. Yaptigimiz protokolün maliyeti yaklasik 60 milyon TL bu rakimin 30 milyon TL’si Sahinbey Belediyemiz tarafindan karsilaniyor. Allah kendilerinden razi olsun bugüne kadar çok projelere imza atildi ve Sahinbey Belediyemizin destekleri ile Sahinbey Ilçemizde yapilmayan bir sey kalmadi. Kadin çiftçilere dagitilan çizmeden, çoban köpeklerinin asilanmasina kadar bizlere her zaman destek oldular. Sahinbey Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu’na vermis oldugu desteklerden dolayi tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA