Sifir Otomobilde Fiyat Düstü Ama Vatandas Araç Bulamiyor

Otomobilde hükümetin matrah indirimi yapmasinin ardindan 70 bin liraya varan indirimler yapilmasina ragmen vatandaslar sifir araç bulamayinca yöneldigi ikinci el de fiyatlarin yüksek olmasi kiralik araçlara yönlendirdi. Kiralama sirketleri de artan talepleri karsilayamaz oldu.

Sifir Otomobilde Fiyat Düstü Ama Vatandas Araç Bulamiyor
Pandemiyle birlikte dünya otomobil sektöründe çip sikintisi oldugunu bununla birlikte sifir araç bulmakta güçlük çekildigini, ancak Türkiye’de son dönemdeki yasanan sikintinin matrah düzenlemesiyle düsen fiyatlarla da alakasi oldugunu belirten oto kiralama isletmecisi Ahmet Muhammet Deran, “Vatandas da biz de sifir araç bulamiyoruz. Bayilerde sifir araç yok. Hep yok çekiyorlar. Vatandas bu nedenle ikinci el araç almak istiyor ancak o da talep artisindan dolayi fiyati çok yükseldi. Vatandas bu fiyata ikinci el araç almakta istemiyor. Araç kiralamaya geliyor ama biz de sifir otomobil tedarik edemedigimiz için müsterilerimize araç veremiyoruz. Bir an önce sifir araç yoklugunun ortadan kaldirilmasi gerekiyor. Aksi durumda kimsenin isi yürümüyor” dedi.

Bir türlü otomobil alamadigini artik minibüsle devam etmek zorunda kaldigini belirten Mehmet Koçak isimli vatandas, “Matrah düzenlemesinden sonra otomobil almaya karar verdim. Ancak sifir otomobil bir türlü bulamadim. Ikinci el araç almak istedim baktim onun da fiyati çok yüksek bu nedenle vazgeçtim. Isim görülsün diye otomobil kiralamak istedim ama kiralik otomobil bile yok. Ortada kaldigim için dolmusa binmeye devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA