Minik Batu'nun Oyuncak Arabaya Yaprak Toplamak Isterken Kuyuya Düstügü Ortaya Çikti

Manisa Salihli’de 50 metrelik kuyuya düsen çocuk ve onu kurtarmak için arkasindan atlayan babanin cansiz bedenlerine ulasilmasinin ardindan üzen detaylar ortaya çikti. Ailenin, küçük çocugun oyuncak arabasina koymak üzere yaprak toplamak için yürüyüs yaptigi ve bu sirada ayagi takilan çocugun kuyuya düstügü, hemen öncesinde anne ve babasina "Eve dönelim, yoruldum" dedigi ögrenildi.

Minik Batu'nun Oyuncak Arabaya Yaprak Toplamak Isterken Kuyuya Düstügü Ortaya Çikti
Olay, Manisa’nin Salihli ilçesine bagli Baris Mahallesi’nde meydana geldi. 2 yasindaki Batu Demir, babasi Aytug (35) ve annesi Yagmur Demir ile evlerinin karsisindaki oyun parkina gitti. Oyuncak arabasina yaprak koymak için ailesiyle park yanindaki alanda yürüyüse çikan Batu, "Eve dönelim, yoruldum" dedikten kisa bir süre sonra ayagi takilarak 50 metre derinligindeki kuyuya düstü. Oglunun düsmesiyle arkasindan kuyuya atlayan baba ve oguldan 10 saatlik arama kurtarma çalismasi sonucunda aci haber geldi. Kuyunun hemen yakininda bulunan parkta, minik çocugun oynadigi oyuncaklarin kalmasi ise yürek burktu.

Manisa Büyüksehir Belediyesine bagli itfaiye ekipleri ile AFAD, UMKE, polis, jandarma ve Salihli Belediyesine bagli 60’a yakin personelin görev aldigi kurtarma çalismasinda, ekipler tarafindan kepçe ve dozer yardimiyla kuyunun yanina yaklasik 20 metrelik çukur açilmisti. Çukurun yan tarafindan açilan tünelden baba Aytug Demir ile oglu Batu Demir’e ulasilmaya çalisilmisti. Yasanan olayla ilgili site yöneticisi H.A. ve kaçak sondaji yapan V.Ç. gözaltina alindi. Olayla ilgili sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA