ABD Baskani Joe Biden Kabine Toplantisina Liderlik Etti

Kabine toplantisina liderlik eden ABD Baskani Joe Biden, Ukrayna savasinin kritik bir noktada oldugunu belirterek, Kiev’e destegi sürdüreceklerini söyledi.

Amerika Birlesik Devletleri’nde (ABD) düzenlenen Temsilciler Meclisi Baskanlik seçimlerinde sonuca ulasilamamasinin yankilari sürerken, ABD Baskani Joe Biden kabine toplantisina liderlik etti. Toplantinin kamuoyuna açik bölümünde Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik baslattigi isgal girisimine deginen Biden, "Su anda Ukrayna’daki savas kritik bir noktada. Ukraynalilarin Rus saldirganligina direnmesine yardim etmek için elimizden gelen her seyi yapmaliyiz. Rusya hiz kesme niyetinde degil. Yaptiklari eylemler bir yil önceki kadar barbarca ve hiç vazgeçmiyorlar" ifadelerini kullandi. Kabine toplantisi öncesinde Almanya Basbakani Olaf Scholz ile Ukrayna meselesi ve Avrupa Birligi ile Avrupa ittifaklari hakkinda konustugunu kaydeden Biden, "Ukrayna’ya destegi artiracagiz. Biz, Bradley Piyade Muharebe Araçlarini, Almanlar ise Marder Piyade Muharebe Araçlarini Ukraynalilara verecekler" seklinde konustu.

Hava saldirilarina karsi savunma destegi

Ayrica Ukrayna’nin Rus hava saldirilarina karsi kendini savunmasina yardim edeceklerinin altini çizen Biden, hem ABD hem de Almanya’nin Ukrayna’ya ek Patriot Hava Savunma Sistemi destegi saglayacagini ifade etti.

Savunma sistemine atifta bulunan Biden, "Çalisiyorlar ve Ruslar bunu anlamaya basliyor. Iyi çalisiyorlar ve çok yardimci oluyorlar" diye konustu.

Kaynak: İHA