Selçuklu'da 2022'De 4 Bin 752 Çiftin Nikahi Kiyildi

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi 2022 yilinda 4 bin 752 çiftin nikahini kiydi.

Selçuklu'da 2022'De 4 Bin 752 Çiftin Nikahi Kiyildi
Selçuklu Belediyesi Evlendirme Memurlugunda 2022 yilinda 5 bin 67 çiftin nikah talebini kabul etti. Nikah talebi kabul edilen 4 bin 752 çift nikah masasina oturarak mutluluga evet dedi.

Yil içerisinde 68 çift izin belgesi ile Selçuklu Belediyesi Nikah Memurluguna basvuru yaparken 631 yabanci uyruklu vatandas da yine müracaatlarini yaparak Selçuklu’da evlendi. Nikah Memurluguna basvuran 167 çift ise nikah islemlerini baslatmasina ragmen evlenmekten vazgeçtiklerini belirterek, randevularini iptal etti. 80 çift ise Selçuklu Belediyesine yaptigi basvuru ile baska bir ilde nikahinin kiyilmasini talep etti.

“Yeni evlenen çiftlerimize mutluluklar diliyorum”

Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci da, yil içerisinde firsat buldukça nikah kiyarak yeni evlenen çiftlerin mutluluklarina ortak oldu. Baskan Pekyatirmaci yaptigi açiklamada, “Toplumumuzun yapi tasini olusturan aile kurumuna aracilik etmekten memnuniyet duyuyoruz. Evlilik kurumu sadece iki kisinin kurdugu bir yapi degil toplumun geleceginin de insa edildigi kutsal bir kurumdur. Bu manada temelinde sevgi, saygi ve hosgörünün bulundugu bir evlilik hayati hem kendi dünyamizi hem de toplumsal hayatimizi güzellestirir. Basvurularini belediyemize yapip bu mutlu anlarina bizi de sahit eden tüm çiftlerimize ömür boyu mutluluklar diliyoruz. Bu güzel yuvalarinda yetistirecegi çocuklarin vatana ve milletimize hayirli evlatlar olmasini temenni ederiz” dedi.

2022 yilinda Selçuklu Belediyesi’ne basvurarak evlenen tüm çiftlere Selçuklu Belediyesi tarafindan Kuran-i Kerim ve Türk Bayragi hediye edildi.
Kaynak: İHA