Baskan Kartoglu Açiklamasi 'Sahintepe'de Kentsel Dönüsüm Basladi'
Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, Sahintepe’de bulunan Haci Fatma Gül Çok Programli Anadolu Lisesi’nde ögrencilerle bir araya geldi. Kentsel dönüsüm çalismalarinin basladigini söyleyen Baskan Kartoglu, mahalle sakinlerinden çalismalara destek vermelerini istedi.

Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, ilçedeki okullari tek tek gezerek gençlerle bir araya gelmeye devam ediyor. Ögrencilerin sorularini yanitlayan ve tavsiyelerde bulunan Baskan Kartoglu, Haci Fatma Gül Çok Programli Anadolu Lisesi’nde büyük ilgiyle karsilandi. Sahintepe’de kentsel dönüsüm çalismalarinin basladigini belirten Kartoglu, mahalle sakinlerinden destek istedigini ifade etti.
“Binalarimizi hizlica yenilememiz lazim”
Sahintepe Mahallesi’nde riskli binalari ortadan kaldirip bir an önce yenileme çalismalarina ihtiyaç oldugunu dile getiren Baskan Kartoglu, “Istanbul deprem kusaginda ve binalarimizi hizlica yenilememiz lazim. Sahintepe’de yenileme çalismalarina ihtiyacimiz var. Su anda kentsel dönüsüm basladi.
Isterlerse kendileri, isterlerse müteahhitle, isterlerse belediyenin kendisiyle bunu yapabiliyorlar. Riskli binalari hizlica dönüstürürsek Sahintepe’de de yasam kalitesi yükselecek” diye konustu.
“Istanbul’da tek ilçe olacagiz”
Mahallede bir millet bahçesine de ihtiyaç oldugunu belirten Baskan Kartoglu, “Sahintepe Mahallesi’nde mutlaka bir millet bahçesi olmali. Güvercintepe’de su anda 120 dönümlük bir millet bahçesi projesi basladi.
Millet bahçesi olmayan tek mahalle Sahintepe. Insallah onu da olusturup, Istanbul’da her mahallesinde millet bahçesi olan tek ilçe olacagiz” dedi.
