Altieylül Kent Sahnesi Ilk Oyunu Ben Mimar Sinan Görücüye Çikiyor

Altieylül Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Altieylül Kent Sahnesi, Ben Mimar Sinan adli tiyatro oyunu ile perdelerini açiyor.

Altieylül Kent Sahnesi Ilk Oyunu Ben Mimar Sinan Görücüye Çikiyor
Kayseri’nin Agirnas köyünden Istanbul’a, Istanbul’dan tüm dünyaya uzanan bir dehanin hikayesi. Bu hikayede dönemin önde gelen isimleriyle ve eserleriyle süslenmis bir anlatim. Sehzadebasi Camii, Süleymaniye Camii ve Selimiye Camii’nin ihtisami ve insa edilmis nice eserleriyle simdi tiyatro sahnesinde.

Mimar Sinan’in hayatini, eserlerini, yasadigi dönemin sikintilarini anlatan tek kisilik oyun müzikleriyle, oyuncu performansiyla, dekoruyla, prodüksiyonuyla izleyenleri büyülemeye hazirlaniyor. Turgut Özakman’in kaleme aldigi oyunda gerçek meslegi de mimarlik olan Mehmet Bülend Saglam rol aliyor. Bes aylik çalisma sonucunda izleyici karsisina çikmaya hazirlanan oyunun yönetmenligini Onur Ayan yapiyor. Çalismaya ilk baslandigi günden beri ilgiyle beklenen “Ben Mimar Sinan” 7 Ocak 2023 Cumartesi günü saat 20.00’da ve 8 Ocak 2023 Pazar saat 15:00’da Hasan Can Kültür Merkezinde sahnelecek. Prömiyer yapacak oyun, yurdun çesitli yerlerinden gelecek olan akademisyen ve Tiyatro hocalarinin begenisine de sunulacak. Oyun, sezon boyunca sahnede olacak ve tiyatro severlerle bulusacak.
Kaynak: İHA