Yalova'da Engelliler Ahsap Tabanca Kabzesi Kursu

Yalova’da engellilerin istihdami için açilan kursa 12 özel birey ahsap tabanca kabzesi üretimini ögreniyor.

Yalova'da Engelliler Ahsap Tabanca Kabzesi Kursu
Kirazli Sanayi Sitesi’nde tabanca kabzesi üretiminin yapan firmadan gelen talep üzerine engellilerin istihdamina yönelik kurs açildi. Yalova Yeni Yasam Engelliler Dernegi, Halk Egitim Merkezi isbirligiyle hayata geçirilen kursta 12 engelli üretim bandinda çalisarak egitim almaya basladi.

Kursun düzenlendigi firmayi ziyaret eden Vali Muammer Erol ve kurum müdürleri çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Istihdam ve Ayrimcilik Sekreteri, Spastik Engelliler Federasyon Baskani Murat Arslanhan, isin engellilere uygun oldugunu ifade ederek, “Suan 12 kursiyerimiz egitim görmekte. Bunlarin içerisinden de meslege yatkin, yetenegi elverisli olan arkadaslarimiz bu is yerinde istihdam edilecek. Bu bizleri mutlu edecek. Tabi diger arkadaslarimizin da istihdama katilmasi için biz elimizden geleni yapacagiz ama en azindan yüzde 50 civarinda istihdami göz önüne aldik” dedi.

Arslanhan, engellilerin istihdamina daha çok firmanin destek vermesi için çagri yapti.

Firma yetkilisi Mustafa Kozluoglu ise 40 ülkeye ihracat yapan isletmelerinde engellileri istihdam etmek istediklerini dile getirerek, “En çok el becerisi olan kisilerin yapmasi gereken isimizde saglikli insanlardan ziyade engelli arkadaslarimiza bu meslegi ögretebilirsek çok iyi olur diye düsündüm. Böylece hem bize faydalari olur hem de özgüvenleri artmis olur dedim. Bu düsünceyle fikrimi Murat beye söyledim. Onun da katilmasiyla bunu basardik ve suan 3-5 arkadasimizi insallah yakinda istihdam edecegiz. Bu bir baslangiç. Bundan sonra da bu çalismalarimiz devam edecek."

Engelliler kursu düzenleyenlere tesekkürlerini etti.
Kaynak: İHA