SEYAKMER 2022 Yilinda Kusadali Çocuklarin Gözdesi Oldu

Kusadasi Belediyesi ile Kusadasi Egitim ve Gelistirme Vakfi (KEGEV) is birliginde 2020 yilinin Agustos ayinda açilan Sevil-Yasar Altas Egitim ve Kültür Merkezi (SEYAKMER) Dijital ve Materyal Çocuk Kütüphanesi, çocuklar için düzenledigi egitici ve eglenceli etkinliklerle ön plana çikarken ziyaretçi, üye ve kitap sayisini da her geçen gün arttiriyor.

SEYAKMER 2022 Yilinda Kusadali Çocuklarin Gözdesi Oldu


2022 yili boyunca 5 bin 287 çocugu agirlayan ve 75 etkinlige ev sahipligi yapan SEYAKMER Dijital ve Materyal Çocuk Kütüphanesi, sundugu sessiz ve konforlu ortamla ders çalismak isteyen ögrencilerin de ugrak noktasi olmayi sürdürüyor. Kuruldugu günden bu yana bünyesinde bulundurdugu 8 bin 917 basili kitap ve 26 farkli kategoride 25 binin üzerinde dijital yayina ulasma olanagi sunan SEYAKMER, kisa süre içerisinde üye sayisini 968’e, üyelerine ödünç verdigi kitap sayisini ise 8630 kitaba yükseltti.

Okullar ile koordineli bir sekilde etkinlikler düzenleyen SEYAKMER, 2022 yilinda Kusadali çocuklarin vazgeçilmez adresi oldu. SEYAKMER Dijital ve Materyal Çocuk Kütüphanesi, yil boyunca düzenledigi stres ve kaygi yönetimi, nefes teknikleri gibi atölyeler araciligiyla çocuklarin sinav kaygisi ile basa çikmalarina yardimci olurken kisisel ve ruhsal gelisimlerine de katki sundu. Ayni zamanda yeni medya çaginda çocuklarin interneti daha saglikli ve farkindalik içerisinde kullanmasi için de ‘sosyal medyanin hayatimiza etkileri’ isimli çalismalar gerçeklestirildi.

Çocuklar ‘yaparak ögreniyorum’ projelerinde ise Kusadasi Belediyesi’nde görevli diyetisyenler esliginde saglikli beslenme ile ilgili bilgi sahibi olurken ritim ve boyama atölyeleri ile de eglenerek ögrendiler.

Kapilarini açtigi günden bu yana çocuklara kitap okuma sevgisi kazandirmak amaciyla çalisan SEYAKMER Dijital ve Materyal Çocuk Kütüphanesi, yil boyunca birbirinden degerli çocuk kitabi yazarlarini da konuk ederek çocuklarla bulusturdu. Çocuk kitabi yazarlari Zehra Ünvar, Çigdem Sezer, Saban Akbaba ve Ahmet Günbas’i agirlayan merkez, çocuklarin edebiyat sevgisi kazanmasina ve kitabini severek okudugu yazarlarla sohbet etmesine imkan sagladi.

SEYAKMER Dijital ve Materyal Çocuk Kütüphanesi, sahip oldugu mobil uygulama araciligiyla basili materyal kitap disinda Kusadasi’nda ikamet eden ve kente turizm amaçli gelen çocuklar için 25 binin üzerinde dijital kitaba ulasma olanagi da sunuyor. Okuyucular tarafindan IOS ve Android uygulama marketlerinden ücretsiz olarak indirilerek aktif hale gelebilen uygulama, Kusadasi’nda ikamet eden kullanicilara süresiz kullanma olanagi veriyor. Sehir disindan gelen misafir kullanicilara ise Kusadasi sinirlari disina çiktiktan sonra 7 gün daha hizmetten yararlanma imkâni sunuyor.
Kaynak: İHA