Rusya Açiklamasi 'Ukrayna'nin Makiivka'ya Füze Saldirisinda Ölü Sayisi 89'A Yükseldi'

Rusya Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Ukrayna ordusunun Makiivka sehrinde askerlerin geçici olarak konuslandigi binaya gerçeklestirdigi füze saldirisinda ölen Rus askerlerinin sayisinin 63’ten 89’a yükseldigi duyuruldu.

Rusya Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Ukrayna ordusunun 1 Ocak yerel saatle 00.01’de Donetsk bölgesindeki Makiivka sehrinde Rus birliginin geçici olarak konuslandigi binaya ABD yapimi 6 HIMARS füzesiyle saldiri düzenledigi hatirlatildi. Füzelerden 2’sis Rus hava savunma tesisleri tarafindan düsürüldügü, 4’ünün Rus askerlerinin kaldigi binaya isabet ettigi aktarildi. Saldiri sonucu binanin tavan ve duvarlarinda hasar meydana geldigi belirtilen açiklamada, "Maalesef enkazda yapilan incelemelerle birlikte hayatini kaybeden yoldaslarimizin sayisi 89’a yükseldi. Yarbay Bachurin de kayiplarimiz arasinda yer aldi" ifadeleri kullanildi. Ukrayna ordusunun saldirida kullandigi çok namlulu roket atarlarin karsi saldirida imha edildigi aktarildi.

"Saldirinin asil nedeni, yasaga ragmen askerlerin telefonlarini kullanmalari”

Saldiriyla ilgili arastirmalarin sürdügü belirtilerek, "Ancak asil nedenin, yasaga ragmen askerler tarafindan cep telefonlarinin açilmasi ve yogun bir sekilde kullanilmasi oldugu zaten açiktir. Bu faktör, düsmanin füze saldirisini baslatmak için askerlerin bulundugu yerin koordinatlarini tespit etmesine ve bulmasina izin verdi” ifadeleri kullanildi. Gelecekte bu tür trajik olaylarin yasanmamasi için gerekli tüm önlemlerin alindigi kaydedildi. Sorusturmanin, olaydan sorumlu yetkililerin adalete teslim edilmesiyle sonuçlanacagi vurgulandi.
Kaynak: İHA