'Engelleri Asmak Için Bir Kapak Yeter' Kampanyasi

Trakya Elektrik Dagitim AS (TREDAS), Trakya Bölgesi’ndeki 20 bin kilometrekarelik alanda yaklasik 2 milyon kisiye kaliteli ve sürdürülebilir elektrik arzi saglamanin yaninda, sosyal sorumluluk projeleriyle de topluma ve çevreye katki sunmaya odaklaniyor. TREDAS bu çerçevede "Engelleri Asmak Için Bir Kapak Yeter" kampanyasini baslatarak, Türkiye Omurilik Felçlileri Dernegi (TOFD) ile is birligi yapti.

'Engelleri Asmak Için Bir Kapak Yeter' Kampanyasi
Bir plastik kapak ile ortopedik engelli birinin kendi basina hareket etmesini, özgürce istedigi yere gidebilmesini, alisveris yapabilmesini, gezmesini ve yasadigi dünyayi kesfetmesini saglanmasi için kampanya yapildi. TOFD ile yapilan is birligi sonucu yürütülen bu kampanyada toplanan kapaklarin geri dönüsümü sayesinde elde edilecek gelirin tamami, akülü ve manuel tekerlekli sandalyeye kavusmayi bekleyen binlerce kisiyi hayatla bulusturuyor.

Plastik kapaklarin geri dönüstürülmesi için, Genel Müdürlük ve bagli isletmelerde yer alan ve üzerinde TOFD logosu bulunan kutularda kapaklar toplaniyor. Sadece mavi kapaklar degil, her renk ve boyuttaki plastik kapaklar kampanyaya dahil edilebiliyor. Bu sayede su sisesi kapaklarinin yani sira damacana, yag sisesi veya mesrubat kapaklari da atilmayarak engelli vatandaslarin özgür kilinmasina yardimci olunuyor.
Kaynak: İHA