Edirne'de Otomobil Köprüden Uçtu Açiklamasi 3'Ü Çocuk 5 Yarali

Edirne’de yogun sis sebebiyle bir otomobilin köprüden uçmasi sonucu meydana gelen trafik kazasinda 5 kisi yaralandi.

Edirne'de Otomobil Köprüden Uçtu Açiklamasi 3'Ü Çocuk 5 Yarali
Kaza, Edirne-Süloglu yolu Demirhanli Köprüsü’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Edirne’den Süloglu istikametine gitmekte olan Mehmet Islek yönetimindeki 22 UB 627 plakali otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Demirhanli Köprüsü’nden asagi uçtu. Kazada, sürücü Islek ile araçta bulunan esi, 2 çocugu ve Edirne merkezden köyüne birakmak için kurstan aldigi komsusunun çocugu yaralandi.

Ihbar üzerine olay yerine saglik, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Otomobilde sikisan aile, vatandaslarin ve itfaiye ekibinin yardimiyla bulunduklari yerden çikarildi. Yaralilar, saglik ekiplerinin ilk müdahalesinin ardindan ambulanslarla hastanelere kaldirildi. Vatandaslar, yogun sis nedeniyle kazanin meydana geldigini ifade etti.

Jandarma ekipleri yolda önlem alarak otomobillerin köprüden güvenli sekilde geçisini sagladi. Kaza yapan ailenin yakinlarindan Habil Akar, Edirne merkezden Süloglu istikametine dönerken yogun sis nedeniyle otomobilin köprüden uçtugunu söyledi.



"Burada köprünün virajli olmasindan dolayi sürekli benzer kazalar yasaniyor"

Yaralanan aileye ilk müdahaleyi yapan vatandaslardan Aydin Gür, çocuklarin bagrisma seslerini duyunca bölgeye geldiklerini ve 112 Acil Çagri Merkezini aradiginin belirterek, "Burada köprünün virajli olmasindan dolayi sürekli benzer kazalar yasaniyor" dedi.

Kaza yapan sürücünün arkadasi Murat Gür, sürücüye ilk müdahaleyi yaptigini ifade ederek, "Sürücü, ’Esimi kurtar’ diye bana seslendi. Köprüden asagiya uçmuslar, biz de gidip sürücü olan arkadasim Mehmet’i kurtardik. Kafasinda ve gözünde kanamalar vardi. Saglik ekipleri müdahale ederek ambulanslarla hastaneye götürdü. Viraja biraz hizli girmis olabilir. Xaten sis de var, yerler buz pisti gibi. Bunun sonucunda kaza yasanmis" diye konustu.

Jandarma, kazayla ilgili inceleme baslatti.
Kaynak: İHA