Yunus Emre Enstitüsünün Uluslararasi Agi Genisliyor

Yunus Emre Enstitüsü, Kuzey Makedonya’da uluslararasi medya mensuplarina ve gazetecilige ilgi duyan kisilere yönelik “Mobil Gazetecilik Atölyesi” düzenledi.

Yunus Emre Enstitüsünün Uluslararasi Agi Genisliyor
Üsküp Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) is birligiyle TRT’nin Türkiye’deki uzman kadrosunun katilimiyla Kuzey Makedonya’da “Mobil Gazetecilik Atölyesi” düzenlendi.

Kuzey Makedonya’da çalisan Anadolu Ajansi, TRT ve Yeni Balkan Gazetesi personeli, Kuzey Makedonya’da iletisim fakültelerinde ögrenim gören ögrenciler, gazetecilige ilgi duyan Enstitü kursiyerleri ve üniversite ögrencileri olmak üzere 18 ile 24 yas arasindaki 60’tan fazla kisi atölye çalismalarina katildi.



“Gazetecilere ayri bir önem veriyoruz”

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Serhat Kula, gençlere yönelik düzenlenen mobil gazetecilik atölyesine iliskin, “Kuzey Makedonya, yerel Türk medyasinin yogun istirak gösterdigi bir yer. Bu minvalde burada çalisan gazetecilere ayri bir önem veriyoruz” ifadesini kullandi.

“Kariyerine Türkiye’de devam etmek isteyen çok sayida genç var”

Kula bölge içerisinde yaklasik 20’ye yakin gazetecilik ve sosyal medya haberciligi yapan platform oldugunu belirterek, “Türkiye’nin burada gerçeklestirdigi yatirimlari, kalkinma projeleri ve kültürel diplomasi çalismalarini biz yerel basin sayesinde bölgeye nüfuz ettiriyoruz. Bu konuda bölgede bilhassa Türkiye’ye ilgi duyan, gelecekte kariyerine Türkiye’de devam etmek isteyen çok sayida genç var” dedi.

Kula, Bölgede Türkçe egitim veren okullardan ögrenciler, iletisim alaninda egitim alan ögrenciler ve Kuzey Makedonya’da üniversite egitimi alan Türk gençlerin katilimiyla bir harmoni olusturarak, çok kültürlü ve çok dilli bir ortamda gazetecilik ile yayinciligin önemini gençlere aktaracaklarini da sözlerine ekledi.

Enstitünün ev sahipliginde 30 Ocak ile 1 Subat tarihlerinde 3 gün boyunca sürecek olan atölye çalismalarinda TRT uzmanlari Seyma Sen Aybek, Behesti Abdullah Tekin ve Hatice Mollaalioglu’nun egitmenliginde gazetecilige giris, hikâye anlaticiligi, saha yapimciligi, mobil gazetecilik, video çekimi, video düzenleme gibi gazeteciligin temel konulari detaylariyla ele alinacak.
Kaynak: İHA