(ÖZEL) Müdür Olmayi Heyecanla Bekliyorlar

Bilecik Mehmet Nuri Efendi Anaokulunda her gün bir ögrenci okul müdürü yapilarak sorumluluk sahibi olmasi saglanirken, çocuklar müdür amca veya müdür teyze olmak için heyecanla sirasini bekliyor.

(ÖZEL) Müdür Olmayi Heyecanla Bekliyorlar
Anaokulu Müdürlügü, “Her Gün Bir Ögrenci Okul Müdürü” projesi gelistirdi. Çalismadaki amacin, okulda uygulamali egitim çerçevesinde yapilarak, yasayarak ögrenme, çocuklarin Türkçeyi dogru ve güzel konusmalarini saglama, kendini rahat ifade edebilme, sorumluluk alma, sosyal yasam becerileri, liderlik ve gelecek odakli düsünme becerileri kazanmalari oldugunu belirtti.

Okula gelen tüm çocuklari giriste okul müdürü esliginde günaydin ile karsilayan ‘Minik Müdür’, okul ile ilgili yapilmasini istedigi hedeflerini arkadaslari ve ögretmenleri ile paylasiyor.

"Projemiz Mihrimah ögrencimizin okula alisamadigi süreçte basladi"

Proje hakkinda bilgi veren Okul Müdiresi Sevgi Ugurlu, "Projemize ilk olarak Mihrimah isimli ögrencimizin okula alisamadigi süreçte okulun kapisindan içeri girmedigi dönem basladi.

Süreçte hadi bugün sen ’müdür teyze ol, dolas’ diye basladik ve o günden sonra Mihrimah aglamayi birakti. Okulumuza çok güzel alisti ve o gün odamiza geldigimizde okulda gördügü aksakliklari dile getirdi. O günden sonra bunun projeye döndürdük her gün bir ögrencimiz okul müdürü olup hayallerini anlatiyor. Çok degisik fikirlerde geldi. Okulda görmek istedikleri seyleri de dile getiriyorlar ve heyecanla müdür olacaklari günü bekliyorlar" dedi.



"Çocuklar müdür amca müdür teyze olmak için heyecanla sirasini bekliyor"

Ögretmen Asene Çelik, projemiz çerçevesinde çocuklarin her gün daha mutlu bir sekilde okula geldigini fark ettiklerini anlatarak, "Çocuklar müdür amca müdür teyze olmak için heyecanla sirasini bekliyor. Velilerden çok güzel geri dönüs aldik. Geceleri yatmadan önce ’yarin ben müdür amca olacagim sunlari söyleyecegim, yarin ben müdür teyze olacagim okula sunlari katacagim, çocuklarin daha çok eglenmesi için sunlari yapacagim’ diye bir sürü fikirlerinin oldugunu bize ilettiler. Çocuklar eglenerek daha çok severek okula geliyorlar. Müdür teyzelerine olan sevgileri kat kat artiyor. Biz de ögretmenler olarak bunun sevincini yasiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA